Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання коштів на Одеському припортовому заводі: НАБУ викликало ексдиректора на допит

Колишнього виконувача обов’язків директора Одеського припортового заводу Миколу Парсєнтьєва НАБУ викликало на допит 4 грудня як підозрюваного у справі щодо заволодіння коштами заводу. 

За інформацією «Інтенту», йдеться про справу заволодіння понад 500 мільйонами гривень Одеського припортового заводу та Об’єднаної гірничо-хімічної компанії. У квітні цього року у цьому ж провадженні Миколу Парсєнтьєва оголосили у розшук разом із колишнім головою Фонду держмайна Дмитром Сенниченком. Про останнього відомо, що він втік за кордон. 

За даними правоохоронців, посадовець керував угрупуванням, яке заволоділо понад 500 мільйонами гривень коштів держпідприємств, серед яких найпотужніше хімічне підприємство України АТ «Одеський припортовий завод» та один з найбільших у світі виробників титанової сировини АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія».  

Окрім Миколи Парсєнтьєва і Дмитра Сенниченка, підозри отримали ще вісім осіб, шість з яких також перебувають у розшуку. План злочинного угрупування, на думку слідчих, полягав в тому, щоб призначити керівниками держпідприємств тільки тих осіб, які забезпечать реалізацію планів угрупування. Підконтрольні управлінці мали проводити реалізацію сировини, надання послуг та використання державних ресурсів виключно в інтересах членів злочинної організації. 

Раніше «Антикорупційний вимір» писав про подробиці цієї справи.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір