Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому замовили капремонт дороги за 18 мільйонів, відхиливши дешевшу пропозицію

Управління ЖКГ Кропивницької міськради 8 грудня уклало з ТОВ «Будівельна фірма Паритетбудінвест» угоду про поточний ремонт дороги вартістю 18,1 млн грн (з яких 3 млн грн ПДВ). Дешевшу на понад півтора мільйона гривень пропозицію замовник відкинув, через те, що у компанії начебто недостатньо прав на користування земельною ділянкою під асфальтним заводом. Переможець торгів — фірма, пов’язана з одеським ексдепутатом.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з інформацією в системі Prozorro, до 30 червня 2024 року підрядник має завершити поточний ремонт дороги по просп. Університетському від вул. Героїв-рятувальників до будинку № 5/2 по просп. Університетському.

У 2023 році на ремонт передбачили 9,2 млн грн, у 2024 – 8,8 млн грн.

Підрядник має ліквідувати ямковість, облаштувати бордюри, відремонтувати тротуари, встановити «лежачі поліцейські», полагодити каналізаційні люки.

До участі в тендері зголосилося два підприємства. Дешевшу на 1,6 млн цінову пропозицію подало ПП «Ефект». Проте його заявку замовник відхилив. Підставою стала відсутність у документах фірми підтвердження права користування земельною ділянкою під асфальтобетонним заводом. Підприємству дали можливість виправити цю помилку, але подані ним документи все одно відхилили.

Фірма спробувала оскаржити відмову, пояснювала, що надала у документації довідку про спільну діяльність з іншим підприємством, яке має відповідне користування ділянкою і, відповідно, надає таке право й ПП «Ефект». Але замовник вказав, що цього не достатньо.

Переможець торгів ТОВ «Будівельна фірма Паритетбудінвест» зареєстроване у Чорноморську Одеської області у 2019 році. Засновники – Артем Соболєв та Аркадій Іллящук. Останній у 2020 році значився помічником депутата Одеської міськради від партії «Довіряй ділам», мера Одеси Геннадія Труханова, Валентина Гапуніча. На публічних закупівлях фірма отримала договорів на 3,7 млрд грн.

Читайте також: У Кропивницькому замовили ремонт дороги за понад 6 мільйонів у фірми, пов’язаної з одеським ексдепутатом

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір