Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: другий тиждень січня

Протягом 8-13 січня «Антикорупційний вимір» аналізував декларації топпосадовців і депутатів Кіровоградської області та досліджував публічні закупівлі. Пропонуємо короткий огляд основних матеріалів.

Набуте під час війни. У деклараціях посадовців і депутатів з Кіровоградщини ми знайшли нові автівки, а також придбані приміщення під бізнес та земельні ділянки. Також ми знайшли нові будинки у очільника ОДА та як з’ясували – йдеться не про купівлю нової нерухомості, а завершення власного будівництва.

Дорогі харчі. Розпочався новий закупівельний рік і освітянські організації почали купувати річне меню для школярів. У Кропивницькому ліцей встиг укласти угоду на постачання харчів. Як свідчить наш огляд, деякі позиції вартують удвічі дорожче, ніж в інших містах.

Земельні махінації. Прокурори з Кіровоградщини викрили голову ОТГ на земельних махінаціях. Нібито йдеться про півмільйонний хабар за виділення землі. Справу передали до суду.

Зловживання на ремонті лікарні. Прокуратура області повідомила про підозру підряднику, який ремонтував лікарню у Світловодську. За версією слідства, підрядник завищив вартість робіт, а «різницю» у понад 800 тисяч гривень поклав у кишеню.

Схема виведення земель. На Кіровоградщині з 2015 року діяло злочинне угрупування, до якого входили приватні нотаріуси та посадовці Держгеокадастру, вважають правоохоронці. Ділки займалися виведенням землі сільгосппризначення. Схему, за версією слідства, організував власник відомого агрохолдингу.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір