Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому управління освіти домовилося про зниження ціни на курагу і сухофрукти

Управління освіти Кропивницької міськради внесло зміни до договору з ФОПом Вікторією Шкварько щодо вартості кураги та сухофруктів. Наразі на курагу ціни знижені майже вдвічі, а на сушку – на 10-30%

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з оприлюдненим 18 січня у системі Prozorro додатком до договору, наразі кілограм кураги вартує 260 гривень, родзинок – 175 гривень, сушеної шипшини – 150 гривень, сухофруктів – 80 гривень. Судячи з додатка, до договору, його підписали з постачальником 15 січня.  

Нагадаємо, що 17 січня «Антикорупційний вимір» писав про закупівлю сухофруктів на 2,8 мільйона гривень для 62 кропивницьких навчально-виховних закладів. Згідно з договором, який управління освіти уклало з ФОПом Вікторією Шкварько, ціна за кілограм кураги складала 500 гривень, родзинок – 230 гривень, сушеної шипшини – 220 гривень, сухофруктів – 90 гривень.

Редакція перевірила закупівлі інших освітянських організацій, які купували сушку з аналогічними вимогами про постачання товару для багатьох шкіл і садочків та виявила приклади нижчих цін. Наприклад у Києві постачальник возитиме в 57 садочків курагу по 250 гривень. Також є приклади придбання дешевших шипшини та сухофруктів.

Що ж до економії, яку вдалося забезпечити після підписання управлінням освіти додатка до договору, то на 2 тисячах кілограмів кураги вдалося зекономити 520 тисяч гривень. На 2 тисячах шипшини після зниження ціни економія становить 140 тисяч гривень. На 2 тисячах кілограмів родзинок вдається заощадити 110 тисяч гривень. На 10 тисячах сушки економія становить 100 тисяч.

У підсумку: якби управління освіти не уклало додатковий договір, 870 тисяч гривень із передбачених контрактом 2,8 мільйона гривень, осіли б у приватних кишенях.

Також нагадаємо, що на тендер прийшла лише згадана ФОП Шкварько. Як виявила редакція, в тендерних вимогах управління освіти прописано умову возити сушку в школи і садочки щодня з 7:00 до 10:00 години, що потенційно звужує конкуренцію.

Додамо, що в Одесі на засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність» при обласній військовій адміністрації розглянули тендер, де також замовник купив курагу по 550 гривень за кіло. Через явно завищену вартість посадовці звернулися до правоохоронних органів.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір