Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Про що писали наприкінці січня

Протягом 22-28 січня «Антикорупційний» вимір моніторив закупівлі, які проводили замовники Кіровоградської області та відстежував корупційні кейси за участі посадовців. Пропонуємо стислий огляд основних матеріалів.

Тендерні заточки освітян. Управління освіти Кропивницької міськради купує в улюбленого підрядника кисломолочний і твердий сир на 10,6 млн грн. Фірма-постачальник не має ні власної техніки, ні складу, тож орендує у підприємства родини депутата міськради. Аналіз тендерних умов вказує на те, що їх виписали зі специфічними вимогами, які потенційно звужують конкуренцію.

Не дали «розпиляти» понад 800 тисяч. Управління освіти Кропивницької міськради внесло зміни до укладеного договору з місцевим ФОПом щодо ціни сухофруктів для шкіл і садочків. Вартість деяких позицій, як от на курагу, знизилася майже вдвічі. Раніше «Антикорупційний вимір» аналізував цю закупівлю та дійшов висновку, що вартість кураги, сухофруктів, родзинок, яку управління освіти готове було платити постачальнику, завищена. Наразі після укладення додаткової угоди економія становить понад 800 тисяч гривень.

Розтрата на ремонті для переселенців. На Кіровоградщині судитимуть керівника підприємства. Його обвинувачують у привласненні 140 тисяч гривень на ремонті укриття й приміщення для ВПО. Слідчі стверджують, що підрядник підписав акти виконаних робіт знаючи, що ремонти на об’єктах він не виконав у повному обсязі. Також він вніс неправдиві відомості щодо вартості устаткування. Справу розгляне суд. 

Деталі справи посадовця «Кіровоградського облавтодору». Як дізналася редакція з судових ухвал, заступника начальника «Кіровоградського облавтодору» судитимуть за звинуваченням в отриманні неправомірної вигоди. Слідчі вважають, що посадовець організував ремонт парковки біля супермаркету за державний кошт і водночас взяв гроші за цей ремонт з представниці супермаркету. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір