Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НАБУ оголосило у розшук двох ексдепутатів Одеської облради

Національне антикорупційне бюро розшукує колишніх депутатів Одеської обласної ради від забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Баранського і Віталія Саутьонкова. Вони мають з’явитись на допит, як підозрювані у справі про заволодіння 32 суднами ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Як повідомляє «Слово і Діло», повістки про розшук ексдепутатів оприлюднені на сайті НАБУ. Вони мають прибути на допити 12 та 13 лютого. Крім них, НАБУ у цьому кримінальному провадженні розшукує Євгенія Пітченка та Дениса Чернишова. 

Так, Євгеній Пітченко є представником приватної компанії Effective Management Services LTD. На замовлення цієї фірми 32 ліхтери «Українського Дунайського пароплавства» переробили на 12 більших барж.

Нагадаємо, раніше ексголові правління ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитру Барінову ВАКС призначив запобіжний захід у вигляді застави у 4 мільйони гривень.

Кілька днів до цього ексочільнику правління ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитру Барінову, а також ексдепутатам від забороненої партії ОПЗЖ Віктору Баранському і Віталію Саутьонкову повідомили про підозру в організації злочинної схеми.

Як встановила САП, на початку серпня 2017 року депутати Одеської обласної ради вирішили привласнити ліхтери, що належали «Українському Дунайському пароплавству». Судна були необхідні депутатам для діяльності підконтрольних фірм. Ліхтери вони обманним шляхом перевезли до Туреччини та реалізували, переробивши на баржі більших розмірів. 

Читайте також: Купа офшорів і паспорт рф: Депутата Одеської міськради Баранського позбавлено громадянства

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір