Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чорнобаївська сільрада розірвала угоду на закупівлю авто у родичів Тимошенко та партнерів Кауфмана

Закупівлю автомобіля для Чорнобаївської громади скасували через недоцільність. Автівку за 1,2 мільйона гривень у родичів Юлії Тимошенко та партнерів бізнесмена Кауфмана не придбають.

Як стало відомо «Антикорупційному виміру» з брифінгу керівниці апарату ОДА Тетяни Козирської,  скасовано закупівля автомобіля для Чорнобаївської громади через недоцільність його придбання. Щоправда, це не зовсім скасування, а припинення дії договору. В будь-якому випадку, авто на 1,2 мільйона гривень не придбають.

Про цю закупівлю «Антикорупційний вимір» повідомляв в грудні 2023 року. Саме тоді журналісти з’ясували, що 30 листопада 2023 року без проведення конкурсу і використання електронної системи закупівель – користуючись положеннями, які дозволяють термінові закупівлі робити укладанням прямої угоди із постачальником, було укладено договір. Терміновість придбання нового Hyundai Tucson за бюджетні кошти у вибраного чиновниками постачальника вже тоді видалась сумнівною — і причини були наступними:

  • Попри те, що постачальник — компанія ТОВ «Перфект Моторс» — зареєстрована у Дніпрі, засновниками є одеська ТОВ «Автокрафт» та одесит Леонід Чечоткін. Кінцевими бенефіціарами є Леонід Чечоткін та Григорій Гріншпун (здійснює опосередкований вплив через ТОВ «Авутокрафт»). 
  • У 2022 році «Наші гроші» дослідили, що Леонід Чечоткін працював помічником нардепа-регіонала Олександра Волкова. Згодом Волков балотувався від партії Сергія Тігіпка, але  не був обраний. 
  • Син Леоніда Чечоткіна, Артур, є бізнес-партнером та зятем народної депутатки Юлії Тимошенко. У 2014 році він значився серед акціонерів російського банку «Генбанк», який вів активну діяльність та заробляв в окупованому Криму. Також Артур Чечоткін був фігурантом розслідування «Української Правди» під назвою «Батальйон Відень»: зятя Тимошенко наприкінці 2022 журналісти віднайшли в Парижі, а згодом – у Відні. Причому в Парижі його «засвітила» російська модель Анастасія Пруткіна.
  • Леоніда Чечоткіна деякі ЗМІ вважають причетним до організації схеми монопольного постачання продуктів харчування для Міноборони. 
  • Пан Гріншпун також пов’язаний з партією Юлії Тимошенко. Він, зокрема, балотувався до Одеської міської ради від ПП ВО «Батьківщина» у 2015 році. До осені 2018 року робив внески у виборчий фонд партії. 
  • Раніше Григорій Гріншпун був співвласником та керівником в компаніях з продажу авто, які належать Олександру Кауфману. 
  • Брата Бориса Кауфмана Олександра підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень. Йдеться про створення злочинної організації в Одесі та привласнення Міжнародного аеропорту Одеса.

Угоду на постачання автівки для Чорнобаївської громади розірвали без виконання у грудні 2023 року, а в лютому 2024-го прозвітували про це, обгрунтувавши тим, що подібне придбання недоцільне.

Читайте також: Посадовці служби правопорядку на Херсонщині за хабарі відмазували військових від адмінвідповідальності, — ДБР

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір