Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд новин Херсонщини: скасування скандального тендеру і не менш скандальне призначення

Останній повний тиждень найкоротшого місяця року на Херсонщині означився кількома цікавими новинами зі світу корупції. Одну з них навіть можна назвати результатом впливу розголосу. 

Чорнобаївська сільрада не буде купувати авто у родичів Юлії Тимошенко. Про цю закупівлю «Антикорупційний вимір» повідомляв в грудні 2023 року. Саме тоді журналісти з’ясували, що 30 листопада 2023 року без проведення конкурсу і використання електронної системи закупівель – користуючись положеннями, які дозволяють термінові закупівлі робити укладанням прямої угоди із постачальником, було укладено договір. Терміновість придбання нового Hyundai Tucson за бюджетні кошти у вибраного чиновниками постачальника вже тоді видалась сумнівною, і ось закупівлю таки скасували. А більше про неї читайте ось тут.

Тим часом херсонське комунальне підприємство не знайшло нікого кращого, аніж ймовірного учасника фіктивних схем, для закупівлі вантажівок. Підприємство купує 2 бортових автомобілі СБМ БП-27 на базі шасі JAC №120. Постачальником в закупівлі, проведеній без застосування конкурентної процедури, стало київське ТОВ «НПО НТ «БУДШЛЯХМАШ». Це підприємство — регулярний фігурант журналістських розслідувань про недоброчесну конкуренцію під час закупівель, але поки це нічим не закінчилось, окрім продовження цих самих закупівель. Ось тут більше.

Новина, яка здивувала багатьох херсонців, — це призначення херсонця і колишнього очільника Херсонської ОДА Юрія Гусєва Послом до Азербайджану. Під час своєї роботи на чолі «Укроборонпрому» та в заступниках Міністра оборони пан Юрій «засвітився» в кількох корупційних скандалах. Але завжди виходив сухим з води. Ось тут більше.

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір