Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому чоловік створив фіктивний «військовий батальйон», члени яких за гроші ухилялись від призову

Мешканця Кропивницького затримали й повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та шахрайстві. Слідство вважає, що за гроші він приймав військовозобов’язаних до своєї громадської організації, де надалі допомагав уникати мобілізації.

Про це повідомляє Кіровоградська прокуратура. Підозрюваний заснував громадську організацію «Міжнародна асоціація націй». Він переконував чоловіків, що членство в ній дає можливість набути статус волонтера й звільнитись від проходження військової служби. Щоб доєднатись до лав організації, треба було сплатити засновнику внесок в розмірі від 10 до 40 тисяч гривень.

За цю суму новоспечені «громадські діячі» отримували посвідчення від організації, а також повинні були носити тактичну форму з шевронами військового батальйону. Імітуючи приналежність до збройних формувань, учасники організації мали змогу уникати зустрічі з представниками військкомату.

У разі, якщо зустріч зі службовцями ТЦК відбувалась, засновник організації завчасно консультував своїх підлеглих щодо того, як «правильно» спілкуватись з ними. Таке спілкування було спрямоване на розпалювання конфлікту.

Чоловіка затримали й повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та шахрайстві.

Читайте також: «Обслуговував до 5 осіб на тиждень» — нові подробиці у справі херсонського хабарника з військкомату

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір