Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексдиректора лісництва в Одеській області судитимуть за незаконну порубку дерев в нацпарку на 145 мільйонів

У справі начальника філії держпідприємства «Ліси України» завершили досудове розслідування. Посадовця підозрюють у службовій недбалості, через яку на території Національного природного парку в Одеській області зрубали дерев на 145 мільйонів гривень. Його справу передали до суду. 

За інформацією Державного бюро розслідувань, протягом 2022-2023 року нібито для санітарного оздоровлення лісу у нацпарку «Куяльницький» вирубали дерева на території в понад 200 гектар. Дозвіл на порубку видав начальник філії ДП «Ліси України», як вважає слідство, незаконно. 

Таким чином зрубали понад 1,5 тисячі дерев на території лісу. Шкоду державі оцінили в 145 мільйонів гривень. Очільника держпідприємства звинувачують у перевищенні службових повноважень. Його звільнили з посади. Обвинувальний акт передали на розгляд суду. Експосадовцю загрожує до 10 років позбавлення волі. Також йому вручили цивільний позов, за яким він має відшкодувати збитки, які зазнала держава через порубку дерев. 

Цю справу раніше прокоментували «Ліси України». Там заявили, їм не повідомили про входження лісництва до національного парку «Куяльницький» і жодних охоронних документів щодо цього вони не отримали. Також повідомили, що зараз проєкт землеустрою нацпарку «Куяльницький» відсутній, тобто його межі не окреслені. Факт санітарної порубки у держпідприємстві не заперечували. 

Нагадаємо, лише за березень-травень 2023 року нібито для «оздоровлення» природного парку зрубали дубів, ясенів та акацій на понад 80 мільйонів гривень.

 Читайте також: Корупція та екоцид: Активісти розповіли про подробиці справи з вирубкою дерев в Нацпарку «Куяльницький»

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір