Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: застава за керівника театру і суди над посадовцями

Пропонуємо стислий огляд основних публікацій, які вийшли протягом минулого тижня та деякі деталі щодо резонансних справ.

За директора театру внесли заставу. Олег Захаров, київський колега і товариш Сергія Корнієнка, очільника театру Кропивницького, вніс за посадовця 242,2 тисячі гривень застави. Як повідомляв «Антикорупційний вимір», посадовця підозрюють в отриманні хабаря за працевлаштування в театр з можливістю бронювання від служби в армії. Вихідні чоловік провів у СІЗО і зміг вийти з ізолятора лише у понеділок, хоча кошти внесли ще в п’ятницю. Також Корнієнка відсторонили від посади на 2 місяці.

Бухгалтери педуніверситету. За даними прокуратури, співробітники бухгалтерії Центральноукраїнського державного університету ім. В. Винниченка у Кропивницькому за 2018-2021 роки виплатили надлишкових зарплат та премій працівникам вишу на загальну суму у 5,3 мільйона гривень. На ці кошти надалі купували товари для особистих потреб. Їхню справу передали до суду.

Суддя апеляційного суду. До суду передали справу Володимира Гончара, судді Кропивницького апеляційного суду, якого разом зі знайомим викрили на отриманні хабаря. Гроші судді передали для того, аби добитись м’якшого вироку для винуватця смертельної автомобільної аварії. Спільник вже визнав провину та погодився свідчити проти судді.

Вирок майору ДСНС. Кіровський райсуд Кропивницького присудив штраф 34 тисячі гривень Павлу Буряку, начальнику караулу пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області. За даними слідства, майор служби цивільного захисту взяв хабар за працевлаштування чоловіка в структуру ДСНС.

Судитимуть колишню податківицю. Податкова інспекторка територіального відділу Державної податкової служби допомогла бізнесмену перейти на спрощену систему оподаткування. Слідство вважає, що ці дії були незаконними, адже діяльність і доходи підприємця не давали можливість перебувати на даній системі оподаткування, яка має значно нижчий відсоток податку. Через ці дії держава недоотримала податків на 3,5 мільйона гривень. Посадовиці повідомили про підозру й наразі передали її справу до суду.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір