Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Підозрілий підрядник ремонту укриття й сік по завищених цінах: Антикорупційний огляд Миколаївщини

Протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір» з’ясував, що освітяни в Первомайську купують сік по завищеній ціні, а також проаналізував підозрілого підрядника, який відремонтує укриття. Крім того, працівниця колонії отримала підозру в хабарництві, корупційну справу щодо освітянки передали до суду, а на митниці виявили низку порушень. 

Так, на Миколаївщині завідувачці медчастини виправної колонії повідомили про підозру у вимаганні та отриманні хабаря. Слідство вважає, що посадовиця вимагала 5 тисяч гривень у засудженого. А справу очільниці відділу освіти Кривоозерської селищної територіальної громади передали до суду. Чиновницю обвинувачують у зловживанні службовим становищем на придбанні вугілля для шкіл громади. До того ж повідомлялося, що за перші два місяці 2024 року на Миколаївській митниці знайшли порушень на 14,2 мільйона гривень. Щодо порушень завели 9 справ.

Тим часом Управління освіти та гуманітарних питань Очаківської міської ради підписало угоду на проведення поточного ремонту укриття в одному з навчальних закладів міста. Вартість робіт складає 2,7 млн бюджетних грн. Виконувати ремонт буде ФОП Сінкевіч Т.Б.

Відомство не проводило відкриті торги, обравши підрядника на власний розсуд. Таким чином, ремонт укриття проведе 75-річна підприємиця Тамара Сінкевіч з Очакова. Це перший підряд, який ФОП Сінкевіч Т.Б., зареєстрована ще 2001 року, отримала коштом платників податків. Підприємиця має завершити ремонт укриття до кінця 2024 року. Ніяких даних про наявність у неї досвіду виконання робіт, персонал, його рівень кваліфікації й матеріально-технічну базу немає. 

Примітно, що декілька років тому Тамара Сінкевіч займалась зовсім не ремонтами, а торгівлею. Принаймні у 2016 році вона оформила ліцензію на продаж алкоголю, а головним КВЕДом підприємства значилась «роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами».

До того ж у 2015 році Тамара Сінкевіч балотувалась до очаківської міської ради від політичної партії «Ліва опозиція».

А ось у Первомайську управління освіти в черговий раз уклало угоду на постачання продуктів за завищеними цінами. Цього разу відомство планує закупити сік на 1,4 млн бюджетних грн. Відкриті торги відомство не проводило.

До кінця поточного року в заклади освіти мають бути поставлені 22,8 тис. літрів соку фруктового без цукру та соку овочевого за ціною 62 грн за літр. Однак на ринку цю продукцію продають набагато дешевше. Наприклад, ціна літра мультифруктового соку без цукру складає 37 грн. Тобто майже вдвічі дешевше. І це не враховуючи, що оптова ціна нижча за роздрібну.

Сік овочевий наразі пропонують за ціною 54 грн за літр. До того ж іноземного виробництва. Вірогідно, з українськими виробниками оптову закупку продукту можна узгодити з і ще більшою знижкою.

Постачати продукти в дитячі заклади буде справжній монополіст Миколаївщини ТОВ «М’ясницький двір», яке регулярно укладає угоди з чиновниками на постачання продуктів харчування бюджетним коштом. Наразі компанія вже уклала угод на загальну суму понад 273 млн бюджетних грн.

Компанію зареєстрували 2010 року в Первомайську. Власником ТОВ значиться місцевий житель Олег Цомін. ТОВ «М’ясницький двір» фігурувало в розслідуванні щодо завищених цін на продукцію, яку компанія продавала за бюджетні кошти управлінню освіти Южноукраїнської міської ради у 2017 році.

Раніше «Антикорупційний вимір» не раз аналізував договори із первомайською компанією та миколаївськими чиновниками. Укладання угод на постачання продуктів за завищеними цінами коштом платників податків відбувається систематично. Наприклад, ТОВ «М’ясницький двір» значно дорожче постачає в Первомайську фрукти та овочі, а також м’ясо.  

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір