Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд новин Херсонщини: вирок колаборантці, нардеп без нової посади і реклама за бюджетні кошти

Останній тиждень березня позначився одразу кількома цікавими новинами, які так чи інакше пов’язані з боротьбою з корупцією та витратами бюджетних коштів. «Антикорупційний вимір» розповідає про них.

Очікуваною, проте гучною новиною став вирок Народній артистці-колаборантці Ружені Рубльовій, яка доволі багато років була однією з провідних артисток Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. У неї доволі багато українських нагород і відзнак, а менше, ніж за рік до окупації Херсона росіянами вона отримала одну з найвищих нагород за свою діяльність – звання Народної артистки України. Втім, одразу пішла на співпрацю з росіянами, очолила дві музичні школи (бо мало охочих віднайшлось працювати з росіянами) і фейковий театр. Рівненський суд визнав Рубльову винною у вчиненні державної зради: вона не лише очолила кілька окупаційних структур, а й сприяла проведення фейкового «референдуму» на Херсонщині. Покаранням для Рубльової стало 10 років за ґратами, 12 років заборони обіймати посади у сфері культури та конфіскація майна. Що саме конфіскують в дохід держави і коли набирає чинності вирок, читайте ось тут.

Народний депутат України з Херсонщини Павло Павліш не стане суддею Конституційного суду України: після першого етапу – співбесіди – дорадча група експертів вирішила, що Павліш не відповідає критерію високих моральних якостей. Павліш — чинний заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. НАЗК виявило у нього розбіжності в декларації між доходами та реальним станом активів приблизно на 250 тисяч доларів. Як відреагував на це зауваження і як пояснив розбіжність Павліш, читайте ось тут.

Херсонська державна морська академія уклала угоду на рекламні послуги на 47 448,00 грн. Рекламувати вищий навчальний заклад, який наразі перебуває в Одесі, довірили підприємиці з Харківської області, зареєстрованій лише 7 місяців. Незрозуміло також, в який спосіб буде відбуватись рекламування. Деталі історії читайте ось тут.

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір