Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Незаконне збагачення очільника Одеського ТЦК: Щодо Євгена Борисова закінчили досудове розслідування

ДБР завершило розслідування стосовно колишнього одеського воєнкома Євгена Борисова. Його звинувачують у незаконному збагаченні на посаді очільника Одеського обласного ТЦК на 150 мільйонів гривень. Наразі стороні захисту відкрили доступ до матеріалів. 

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. Слідство встановило, що після повномасштабного вторгнення члени родини Євгена Борисова придбали в Іспанії віллу, офіс та елітні автівки. Офіційний дохід родини воєнкома не передбачав таких придбань, тож правоохоронці вважають, що ці об’єкти були куплені за дорученням воєнкома. 

У грудні 2023 році на віллу, офіс, 9 земельних ділянок, два будинки, домоволодіння, дві квартири та 1/3 квартири, 6 елітних автомобілів, що належать родині Борисова, наклали арешт. 

Читайте також: ДБР в Іспанії обшукало віллу та офіс одеського воєнкома Євгена Борисова

Нагадаємо, після публікації у ЗМІ розслідування про нерухомість Євгена Борисова в Іспанії, в ОК «Південь» пообіцяли провести службове розслідування. Однак, за результатами перевірки командування не знайшло причин для відсторонення посадовця. Тоді за дорученням Офісу Президента діяльність Борисова почали «вивчати» в ДБР.  

В результаті співробітники ДБР оголосили про підозру Євгенію Борисову. Але на той момент він, як повідомляли правоохоронці, встиг сховатися. Дві доби його шукали. 24 липня Борисова затримали поряд з будівлею Головного управління ДБР в Києві. Наразі він перебуває під вартою.

Також щодо Євгена Борисова відкрили окреме кримінальне провадження щодо його нез’явлення та ухилення від військової служби. Щодо цього факту розслідування триває. 
Журналісти «Антикорупційного виміру» раніше повідомляли, що родичі Євгена Борисова намагалися вивезти з країни доказ

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір