Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Аномальна ціна на вугілля, розкрадання на будівництві амбулаторій, улюблений підрядник сільради

«Антикорупційний вимір» підготував огляд основних публікацій за минулий тиждень щодо останніх корупційних кейсів та закупівель, які проводили у Кіровоградській області.

Вікна в улюбленого підрядника. Голованівська селищна рада, що у Кіровоградській області, замовила у ПП «Я.М.П» послуги із заміни вікон на суму 1 млн 94 тис. грн. Закупівлю провели без конкурентного тендера, напряму звернувшись до фірми. Засновники фірми свого часу здавали у користування нерухомість брату голови цієї селищної ради. Та й крім цих зав’язків фірма є активним освоювачем бюджетних підрядів у районі.

Розкрадання на будівництві амбулаторії. «Велике будівництво» амбулаторій часів Петра Порошенка відгукується кримінальними справами. У 2018 році Кіровоградська облдержадміністрація замовила місцевій фірмі будівництво сільської лікарської амбулаторії у селі Панчево Новомиргородської громади. Слідчі вважають, що директор фірми навмисне у звітності вказав роботи та послуги, яких він не виконував, аби отримати за них з бюджету зайві 150 тисяч гривень. Йому повідомили про підозру.  

Дешеве вугілля. Історія з аномально низькою ціною вугілля в контракті, який уклала лікарня у Гайвороні, завершилась розірванням угоди. Фірма-постачальник обійшла на тендері сімох учасників, знизивши ціну за тонну вугілля до 250 гривень, на фоні звичайних цін у 7-8 тисяч. Проте після укладення договору жодну із заявок не виконала. До того ж постачальник, у якого фірма купувала вугілля, фігурує у кримінальному провадженні.

Офіційні хабарники. Аналітична платформа «Опендатабот» оприлюднила інфографіку за даними Реєстру корупціонерів за 2023 рік. Це — зібрана й розподілена по регіонах інформація про людей, щодо яких зафіксували корупційні порушення. На Кіровоградщині за даним ресурсу зафіксовано 73 таких випадки.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір