Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Привласнення 32 суден «Українського Дунайського пароплавства»: Стосовно шести підозрюваних завершили розслідування

НАБУ завершило розслідування у справі розкрадання 32 суден «Українського Дунайського пароплавства» («УДП»). У злочині підозрюють 2 колишніх депутатів Одеської облради, ексголову правління ПрАТ «УДП» та 3 працівників підконтрольних депутатам юридичних осіб. Наразі стороні захисту відкрили матеріали для ознайомлення. 

Як встановила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, на початку серпня 2017 року депутати Одеської обласної ради вирішили привласнити ліхтери, що належали «Українському Дунайському пароплавству». Судна були необхідні депутатам для діяльності підконтрольних їм фірм. Ліхтери вони обманним шляхом перевезли до Туреччини та реалізували, переробивши на баржі більших розмірів та місткості.

Депутати, аби реалізувати цей план, змовились з головою правління «Українського Дунайського пароплавства» та іншими підконтрольними особами, як вважають правоохоронці.

Наразі 12 перебудованих барж передали в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів. Слідство встановило, що дії депутатів та інших учасників угруповання завдали збитків бюджету на 82,654 мільйона гривень. Депутати отримали підозру у привласненні майна, також про підозру повідомили колишньому голові правління ПрАТ «УДП» та 3 працівникам підконтрольних депутатам юридичних осіб.

Раніше НАБУ оголосила в розшук колишніх депутатів Одеської обласної ради від забороненої проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Баранського і Віталія Саутьонкова. Вони проходять підозрюваними у справі про заволодіння 32 суднами ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Крім них, НАБУ у цьому кримінальному провадженні розшукує Євгенія Пітченка та Дениса Чернишова. Євгеній Пітченко є представником приватної компанії Effective Management Services LTD. На замовлення цієї фірми 32 ліхтери «Українського Дунайського пароплавства» переробили на 12 більших барж.

Нагадаємо, раніше ексголові правління ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитру Барінову ВАКС призначив запобіжний захід у вигляді застави у 4 мільйони гривень.

Читайте також: Купа офшорів і паспорт рф: Депутата Одеської міськради Баранського позбавлено громадянства

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір