Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині ліцей замовив обробіток полів за майже 3 мільйони

Піщанобрідський аграрний ліцей, що на Кіровоградщині, уклав дві угоди на обробіток своїх полів з ТОВ «Авангард ЛТД» вартістю 1,4 млн грн і з ТОВ «Агропромислова компанія ім. О.В. Гіталова» вартістю 1,3 млн грн. Агрофірми мають виростити соняшник і сою відповідно.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Обидві закупівлі ліцей уклав без проведення тендера. Згідно з даними в системі Prozorro, ТОВ «Авангард ЛТД» має обробити 159 га землі ліцею у селі Любомирка Новоукраїнського району. Зокрема засіяти соняшник, вносити добрива, проводити культивацію, зібрати врожай та передати ліцею. Очікувана врожайність – 3 тонни соняшника з гектара.

Вирощувати сою на 185 га землі у селах Піщаний Брід і Любомирка буде ТОВ «Агропромислова компанія ім. О.В. Гіталова». Заявлена очікувана врожайність – 2,5 тонни сої з гектара.

Бенефіціарним власником ТОВ «Авангард ЛТД» за інформацією з аналітичної платформи Youcontrol, є Василь Лаврентійович Крамар. Він значиться власником агрофірми «Краяни» та співвласником «Агропромислова компанія ім. О.В. Гіталова». Вказаний співзасновником благодійного фонду «Розвиток Новоархангельщини», який заснований 2012 року та є значиться керівником громадської спілки агропідприємств «Аграрна самооборона Новоархангельщини». У 2010 році Василь Крамар пройшов до Кіровоградської облради від «Партії регіонів».

Що ж до другого підприємства, яке оброблятиме поля ліцею, то окрім вже згаданого Василя Крамара серед співзасновників «Агропромислова компанія ім. О.В. Гіталова» вказані Борис і Петро Крамар. Останній володіє також фермерським господарством «Квант», є співвласником ТОВ «Енергетична група Геліос», на останніх виборах пройшов до Новоукраїнської райради від «Батьківщини».

Читайте також: За корупцію і підробку документів судитимуть юриста і директора коледжу на Кіровоградщині

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір