Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Херсонщини: Навідники ракет, суддівська теща-колаборантка, розтрата 700 тисяч

Тиждень, що минув, ознаменувався антикорупційними новинами на будь-який смак: і підозра колаборантці, яка виявилась суддівською тещею, і суд за розкрадання 700 тисяч бюджетних коштів, і ще чимало цікавого. «Антикорупційний вимір» розповідає найцікавіше з Херсонщини за тиждень.

Одна з цікавинок минулого тижня – підозра мешканці Білозерки, що неподалік Херсона, у колабораційній діяльності. Правоохоронці повідомили, що 71-річна Раїса Шибаєва у серпні 2022 року умисно пішла працювати директоркою незаконного окупаційного центру зайнятості в Білозерці та займалась працевлаштуванням людей до незаконних органів влади та до роботодавців за нормами російського законодавства. «Антикорупційний вимір» дослідив інформацію про Шибаєву – і виявилось, що вона – теща судді, який наразі працює в Приморському районному суді Одеси. Дружина судді Костянтина Іоніді має спільну з матір’ю власність у Білозерці, а сам Іоніді раніше намагався працювати в херсонському суді. Більше про це ось тут.

Ексочільника Херсонського КП судитимуть за розтрату понад 700 тисяч гривень. Йдеться про колишнього директора КП «Парки Херсона» Сергія Данилова. У січні 2023 року комунальне підприємство уклало з товариством договір на придбання чотирьох тисяч ОСБ плит. Слідчі вважають, що Данилов знехтував принципами економії і закупив плити у фірми, яка продавала їх на 30% дорожче від середньої вартості на ринку. Деталі цієї справи читайте ось тут.

Служба безпеки України затримала колишнього депутата районної ради Херсона та працівницю місцевої лікарні. Слідчі підозрюють, що вони наводили російські ракети на Херсон разом з двома спільниками, які наразі перебувають на підконтрольній рф території. Над наведенням російських ракет працювала ціла агентурна група. Від їхніх дій, вважає поліція, постраждали зокрема лікарня, церква та будівля Нацполіції. Більше про це ось тут.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір