Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Поновлення директора театру, розкрадання на ремонтах

За останній тиждень «Антикорупційний вимір» промоніторив корупційні скандали та рішення судів, пропонуємо короткий огляд.

Розкрадання на ремонті ДЮЦу. У Кропивницькому під час ремонту укриття в Центрі дитячої та юнацької творчості підрядник ймовірно не виконав усі заплановані проєктом роботи, але отримав за них кошти. Як стверджує Держаудитслужба, ймовірно переплата склала 787 тис. грн. На об’єкті не облаштовано частину підлоги, не змонтовано підіймальну платформу, відсутній інклюзивний підйомник для дітей з ураженням опорно-рухового апарату, не було 450 стільців для бомбосховища. Ці матеріали передали до поліції.

Поновлення директора театру. Ленінський райсуд Кропивницького 29 квітня ухвалив рішення про поновлення на посаді директора обласного театру В’ячеслава Вандрашека. Також йому мають компенсувати 113 тисяч гривень, як зарплатню за вимушений прогул. Натомість у Кіровоградській облраді, якій підпорядкований театр, рішення суду збираються оскаржувати. Директора, якого поставили замість Вандрашека, тим часом підозрюють в хабарництві.

Корупція на ремонті школи. Прокурори з Кіровоградщини направили до суду обвинувальний акт у справі щодо підрядника та спеціаліста з технічного нагляду, які були залучені до ремонту сільської школи на території Знамʼянського району. Обох звинувачують в корупційних злочинах, що призвели до збитків у 200 тисяч гривень. Під час розслідування встановлено, що обвинувачений представник технагляду неналежно перевіряв роботи на відповідність технічним умовам і стандартам. Його звинувачують у службовій недбалості. Внаслідок його дій підрядна фірма безпідставно отримала гроші за роботи, які насправді не виконувала, або виконала неякісно.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір