Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині з часів Порошенка не можуть відремонтувати школу: знову виділяють гроші

Департамент капбудівництва Кіровоградської ОВА 23 квітня уклав з ТОВ «Кропспецтранс» угоду вартістю 4 млн 937 тис. грн щодо реконструкції школи у селищі Нова Прага Олександрійського району. Роботи на цьому об’єкті розпочали ще у 2017 році, а у 2020 році він перейшов у «Велике будівництво». Відтоді на Новопразьке НВО витратили понад 30 млн грн. Зараз на реконструкцію знову додають грошей. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Реконструкція на цьому об’єкті розпочалася у 2017 році коштом цільової субвенції у сумі 13 млн грн з Держфонду регіонального розвитку.

Як ідеться на сайті Новопразької громади, тоді в школі замінили систему опалення, ремонтували дах.

«До кінця року тут мають замінити підлогу, вікна та двері на енергозберігаючі, утеплити фасад, замінити систему водовідведення та мережу освітлення. Крім цього, в закладі буде виконано перепланування приміщення для розділення школи та дитячого садка, що діятиме на базі НВО», – вказали у громаді.

У 2018 році ремонт в школі приїхав інспектувати тодішній міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Тоді на сайті громади відзвітували, що роботи на об’єкті завершать до кінця року і зі слів Чернишова, гроші на це закладені.

Обіцянка «ремонт до кінця року» перетекла і у 2019 рік й, звісно ж, не була виконана. Натомість у 2020 році школу включили у список «Великого будівництва», програми вже нового президента Володимира Зеленського. До вже витрачених 33,5 млн грн передбачили ще 15,7 млн грн.

На запит видання «Слово і діло» Кіровоградська ОДА наприкінці 2020 року розповіла, що реконструкція на об’єкті завершена й він вводиться в експлуатацію.

Натомість вже у 2024 році виявилося, що в школі доробили не все. Згідно з тендерними вимогами департаменту капбудівництва Кіровоградської ОВА, підрядник до жовтня 2024 року має провести низку загальнобудівельних робіт, облаштувати функціонал для маломобільних людей, забезпечити вентиляцію. Також має побудувати універсальний майданчик зі штучним покриттям та закупити спортобладнання. Ще підрядник повинен зробити зовнішні мережі електропостачання та низку інших робіт.

Як ідеться в системі Prozorro, закупівлю провели напряму у ТОВ «Кропспецтранс», а на перший оголошений тендер ніхто не зголосився.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «Кропспецтранс» зареєстроване 2021 року у Кропивницькому. Засновником вказаний Олександр Булах. У 2023 році це підприємство отримало від Кіровоградської ОВА підряд на реконструкцію Павлиського ліцею.

Що ж до підрядника, який із 2017 року виконував реконструкцію Новопразького НВО, йдеться про ПП «Камелот-3000» Олександра Кокоша з Кропивницького. Йому перерахували з 2017 по 2020 рік близько 36 млн грн.

Читайте також: У Кропивницькому велика аптечна мережа заявила про банкрутство: серед кредиторів комунальні підприємства

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір