Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині улюбленець чиновників замінить міст майже за 40 мільйонів

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області без проведення відкритих торгів підписала угоду на капітальний ремонт автодороги. Підрядник має замінити малий міст на водопропускну трубу. Вартість робіт складає 39,9 мільйона бюджетних гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Варто зазначити, що договір підписали на додаткові роботи. Річ у тому, що восени 2023 року відомство визначило виконавця капремонту вказаної дороги, віддавши підряд тому самому підряднику, ТОВ «Європейська дорожньо-будівельна компанія». Вартість робіт склала 145,7 мільйона бюджетних гривень. 

Тоді Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області спочатку оцінила роботи у 162 млн грн. На торги вийшли дві компанії, зокрема одеська фірма «Ростдорстрой», яка запропонувала провести ремонт за 160 млн. Але угоду уклали з ТОВ «ЄБДК», яка запропонувала виконати роботи дешевше. Однак, враховуючи новий підряд, ремонт дороги, в цілому, обійдеться платникам податків у 185 млн грн і завершиться у 2025 році. 

ТОВ «ЄБДК» зареєстрували у 2008 році. Наразі юридичною адресою підприємства є Київська область. Спочатку компанію зареєстрували в Донецьку під назвою «Альтмост» – компанія входила до групи «Альтком». Однак з 2018 року у структурі ТОВ відбулись зміни. Наразі власником ТОВ значиться виходець із рф Муслім Кєлоєв. Як раніше писав «Антикорупційний вимір», ТОВ «Європейська дорожньо-будівельна компанія» та її власник є фігурантами кількох журналістських розслідувань. 

Так, Nikcenter ще у 2022 році дослідив, що ТОВ «ЄДБК» — у трійці лідерів за обсягами контрактів на ремонт доріг Миколаївщини без конкурсів. Бізнес-Цензор дослідив, що Муслім Кєлоєв довгий час постачав нафтопродукти в морські порти одеського регіону. Він також фігурував у розслідуванні «Наших грошей» у 2020 році, коли «АМПУ» за 351 мільйон орендувала в офшору земкараван зі справи НАБУ. 

Варто зазначити, що ТОВ «Європейська дорожньо-будівельна компанія» регулярно отримує бюджетні підряди. Наразі компанія уклала угод на загальну суму 6,25 млрд грн. Примітно, що компанія через суд намагається зняти арешт з майна, накладеного судом у Вінницькій області. Однак поки невдало. Річ у тому, що ТОВ «ЄБДК» надало свою техніку іншій компанії, щодо якої правоохоронці розслідують справу про порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір