Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

2 мільйони застави призначили командувачу «Півдня», підозрюваному у використанні бійців для будівництва маєтку

Київський райсуд Одеси призначив 2 мільйони гривень застави командувачу сил територіальної оборони «Південь». Посадовця підозрюють у тому, що він залучив бійців до будівництва маєтку замість проходження служби. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. Так, прокуратура просила призначити для командувача запобіжний захід у вигляді перебування під вартою на 60 днів з правом виходу під заставу у 5 мільйонів гривень. 

Та суд призначив підозрюваному лише заставу у 2 мільйони гривень. Наразі сторона обвинувачення готує апеляцію на це рішення. Нагадаємо, 3 червня цього року командувачу регіонального управління сил територіальної оборони «Південь» повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень

ДБР вважає, що він змушував підлеглих будувати йому приватний маєток. Троє військовослужбовців нібито понад рік будували будинок для начальника замість виконання завдань на передовій. Разом з тим вони отримували зарплату за проходження військової служби. 

Нагадаємо, у серпні 2023 року схожий випадок виявили на Одещині. Тоді заступник командира однієї з військових частин нібито змусив підлеглих будувати маєток для його тещі. Зараз ця справа розглядається у суді.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір