Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антимонопольний комітет оштрафував улюбленця миколаївських чиновників

Антимонопольний комітет встановив, що під час торгів, проведених Адміністрацією Корабельного району Миколаєва протягом 2019-2020 років кілька учасників змовились між собою й спотворили результати торгів. Серед них і ТОВ «Кайсер», який регулярно отримує мільйонні дорожні підряди без конкурсу. 

Про це повідомляє Антимонопольний комітет. Під час перевірки дорожніх закупівель у Миколаєві встановили, що частина учасників між собою змовилась й узгодила поведінку. Йдеться про змову між ФОП Гурко А.М. та ФОП Стеценком О.М., ТОВ «Кайсер» та ФОП Стеценко О.М., ФОП Гончаренко А.В.та ФОП Стеценком О.М., ФОП Гончаренком А.А. та ФОП Стеценком О.М., ФОП Басистою Т.А. та ФОП Стеценком О.М. 

Йдеться про публічні закупівлі послуг з ремонту та реконструкцій доріг у Миколаєві. Торги провела Адміністрація Корабельного району Миколаївської міськради протягом 2019 – 2020 років. Південне відділення Антимонопольного комітету встановило, що поведінка підприємців є порушенням закону «Про публічні закупівлі».

За спотворення результатів торгів ТОВ «Кайсер» оштрафували на 136 тисяч гривень. Проте ФОПи Гурко А.М., Гончаренко А.В., Гончаренко А.А., Стеценко О.М. та Басиста Т.А. наразі припинили свою підприємницьку діяльність. Отож по закону їх оштрафувати не вдасться, й відповідальності за свої дії вони не понесуть. 

Разом з тим товариству «Кайсер» мають право відмовляти в участі у торгах через це порушення протягом трьох років.

Нагадаємо, ТОВ «Кайсер» є так званим дорожнім улюбленцем миколаївських чиновників, який регулярно отримує мільйонні підряди з ремонтів та реконструкцій доріг. Його співвласником є Дмитро Басистий. Інші співвласники ТОВ «Кайсер» – Андрій Гурко і Андрій Гончаренко – були зареєстровані як ФОПи й регулярно отримували бюджетні підряди. Тобто Антимонопольний комітет встановив факт змови не в конкуруючих між собою підприємствах, а між фірмою та її співвласниками підприємцями. 

Разом з тим ТОВ «Кайсер» регулярно відзначався завищенням цін у кошторисах бюджетних підрядів. Цікаво, що зареєстроване у 2017 році підприємство зі статутним капіталом усього 50 тисяч гривень підписало угод на загальну суму 87,5 мільйона гривень, і це лише станом на кінець 2023 року. 

Читайте також: «Улюбленець» миколаївських чиновників Дмитро Басистий отримав черговий бюджетний підряд

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір