Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Квартири, ділянки та корпоративні права колишнього одеського мера залишились під арештом

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не задовольнила позов адвокатів колишнього одеського мера Олексія Костусєва, яким захисники намагались оскаржити арешт його майна. Костусєв проходить підозрюваним у справі заволодіння майном аеропорту «Одеса».

Про це повідомляють журналісти «Центру публічних розслідувань», посилаючись на Апеляційну палату ВАКС. Так, майно колишнього міського голови Олексія Костусєва арештували у справі про заволодіння майном аеропорту «Одеса». Йдеться про 

дві земельні ділянки на 700 та 1000 квадратних метрів, три житлових будинки площею 858, 206 та 184 квадратних метрів, а також квартиру на 67 квадратних метрів.

У вересні 2023 року суд арештував ці об’єкти, а також корпоративні права Костусєва у ТОВ «ТРК Нова хвиля» і «ТРК Одеса-плюс». Адвокати ексмера намагались оскаржити ці рішення, проте Апеляційна палата ВАКС не задовольнила позов, залишивши згадане майно під арештом. 

Нагадаємо, 15 травня Апеляція ВАКС підтвердила законність запобіжного заходу для Олексія Костусєва, який обрав слідчий суддя ВАКС 11 грудня 2023 року. Тоді меру призначили перебування під вартою. Але місцезнаходження Костусєва наразі невідоме, тож коли його знайдуть, зможуть застосувати цю міру запобіжного заходу. 

В жовтні 2023 року Олексія Костусєва НАБУ оголосило в розшук. Колишній очільник міста ймовірно перебуває за кордоном. Тому стосовно нього ВАКС прийняв рішення здійснити спеціальне досудове розслідування (in absentia), яке відбувається за відсутності підозрюваного в Україні. Таке рішення дає можливість завершити слідство у справі й передати обвинувачення до суду для розгляду по суті.

Костусєв проходить підозрюваним у справі аеропорту «Одеса». За даними правоохоронців, група бізнесменів організувала схему заволодіння майном «Міжнародного аеропорту «Одеса» вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярда гривень. Міським головою на початку цього періоду був Олексій Костусєв. 

Майно аеропорту, яке віддали у спільне користування, не підлягало приватизації. Однак, мера та депутатів це не зупинило. Тому колишній мер Одеси Олексій Костусєв отримав підозру за статтею про привласнення та розтрату бюджетних коштів.

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та «зарплата» Бриндака

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір