Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Дружина миколаївського віцемера хизується коштовностями, яких немає в декларації 

Журналісти проаналізували соцмережі Юлії Коренєвої — дружини заступника Миколаївського міського голови Сергія Коренєва. Жінка публікує фото прикрас та брендових речей, яких немає в декларації віцемера. Офіційний дохід родини витрати на такі речі не покриває.

Про це пише«Nikcenter». Так, заступник Миколаївського міського голови Сергій Коренєв не декларував елітного майна. Проте його дружина Юлія Коренєва демонструє у соцмережах зворотнє. Зокрема на сторінці жінки в Інстаграм є інформація та світлини, з яких можна зробити наступний висновок: від початку повномасштабної війни дружина віцемера відвідала щонайменше 11 країн світу. Серед них Франція, Італія, Кіпр. Одна з останніх подорожей — півторатижнева поїздка на Балі. 

Судячи з соцмережі, останні два роки Юлія разом з дітьми більшість часу живе в Румунії. Витрати на оренду житла за кордоном у деклараціях Сергій Коренєв також не вказав. 

За кордоном, очевидно, його дружина часто вдається до шопінгу у брендових магазинах, чим ділиться з підписниками. На одному з відео можна побачити пакунки Gucci та Victoria’s Secret, а поряд з ними – сумочку французького бренду Jacquemus. Вартість останньої, якщо це оригінал, може складати понад 20 тисяч гривень. 

На фото, де присутні покупки та прикраси, Юлія Коренєва відмічає офіційні сторінки брендів, натякаючи, що йдеться таки про оригінали. На світлинах можна побачити два браслети Cartier та каблучку цього ж бренду.

Це браслет Love, вартість якого може становити від 4 до 17 тисяч євро. Ціна браслету-цвяха від Cartier може сягати 25 тисяч євро, залежно від оздоблення. Каблучка-цвях, представлена на фото, може вартувати до 5 тисяч євро. 

Ні інформації про ці прикраси, ні про витрати на них у деклараціях чиновника не йдеться. Сама Юлія Коренєва працює психологом у Національному університеті кораблебудування в Миколаєві та отримує скромну зарплату викладача. За минулий рік дохід на посаді склав 65 тисяч гривень. Інстаграм Юлія веде як психологиня, й там присутній запис на консультації. В червні минулого року вона також зареєструвала ФОП, дохід від якого склав 15,7 тисячі гривень. 

Журналісти «Nikcenter» звернувся до Юлії Коренєвої за коментарем щодо прикрас та питанням, чому її чоловік не задекларував їх. Відповідь була така:

«А чому я взагалі вам маю відповідати на це питання? Це по-перше. А по-друге: звідки ви взяли що це оригінал? Я можу у себе в Інстаграмі публікувати все, що я захочу. До побачення», — зазначила Юлія Коренєва. 

Раніше редакція «Антикорупційного виміру» писала, що 10 серпня 2021 з’явилась новина про викриття миколаївських чиновників на оборудці у 26,8 мільйона бюджетних гривень. На той час фігурантів схеми затримали. Крім цього правоохоронці повідомили про те, що заступник миколаївського міського голови – мова про Сергія Коренєва — намагався покинути територію України. Його затримали на кордоні з Угорщиною. Про деталі справи читайте тут. 

Також ми писали про доходи родини Коренєвих за 2023 рік.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір