Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Начальник КЕУ Миколаєва — серед підозрюваних у розкраданні мільйонів на потребах армії

Правоохоронці провели масштабну спецоперацію щодо розкрадання 138 мільйонів гривень, виділених на ЗСУ. У ході розслідування провели 70 обшуків по всій країні й повідомили 30 підозр посадовцям з різних регіонів. 

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. Так, прокуратура повідомила про підозри службовцям квартирно-експлуатаційних управлінь (КЕУ) та підприємцям майже в усіх регіонах країни. Окремим посадовцям висувають також недбале ставлення до військової служби та незаконне збагачення. 

До схеми розкрадання коштів на армії правоохоронці вважають причетними 30 осіб, з них половина нібито діяла у складі організованих злочинних груп. Їх усіх затримали. Серед них три начальники КЕУ, зокрема на Миколаївщині, Дніпропетровщині та Харківщині. Також підозри отримали 7 начальників квартирно-експлуатаційних відділів у Кропивницькому, Чернігові, Львові, на Прикарпатті, Житомирщині, Волині та Луганщині.

Їм висувають розтрату та привласнення коштів під час закупівель для потреб оборони за завищеними цінами. Йдеться про паливо, природний газ, електроенергію, деревину, меблі, закупівлі будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури, 

У межах розслідування в Україні провели понад 70 обшуків. Підозрюваним готують запобіжні заходи. Сума збитків від схеми оцінена в 138 мільйонів гривень. 

Фото: Офіс Генерального прокурора

Читайте також: На Одещині депутат від Слуг Народу заробляє мільйони на наслідках російської агресії

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

2 коментарі

  1. […] Раніше «Антикорупційний вимір» повідомив, що правоохоронці провели масштабну спецоперацію щодо розкрадання 138 мільйонів гривень, виділених на ЗСУ. У ході розслідування вручили 30 підозр посадовцям з різних регіонів, у тому числі з Миколаєва та Кропивницького.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір