Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заступницю Труханова звільнили з Одеської міськради через вирок у корупційній справі

Світлану Бедрегу, яка пішла на угоду з НАБУ й отримала вирок, звільнили з Одеської міськради. Заступницю Труханова й директорку Департаменту фінансів звільнили з міськради за її заявою. ЗМІ та депутатка міськради Ольга Квасницька повідомляють, що вона отримала вирок від ВАКСу, яки забороняє їй обіймати посади в органах самоврядування. 

Розпорядження Труханова щодо звільнення пані Бедреги опублікували на сайті Одеської міської ради. В документі йдеться про те, що підставою звільнення є написана Бедрегою заява. Покинула посаду вона за угодою сторін з 18 липня. 

Нагадаємо, Світлана Бедрега була заступницею Одеського міського голови, а також обіймала посаду директорки Департаменту фінансів Одеської міської ради. У міській раді вона працювала ще з 19 квітня 2002 року. Тоді за управління міського голови Руслана Боделана її призначили начальницею управління фінансів Одеської міськради.

Видання «Думська» зазначає, що справжньою причиною для звільнення є так звана «друга одеська справа». Зокрема Бедрега, яка проходила підозрюваною, пішла на угоду з НАБУ й в обмін на свідчення отримала умовний строк. ВАКС щодо неї виніс вирок 15 липня 2024 року. Крім умовного терміну передбачається, що Бедрега не обійматиме посади в органах місцевого самоврядування. 

У згаданій справі фігурували ще два заступники міського голови — Олег Бриндак та Михайло Кучук. За даними слідства, одеські бізнесмени тримали на контролі Одеську міську раду, контролювали питання забудови в Одесі, впливали на розпорядження коштів місцевого бюджету, а також на діяльність комунальних підприємств.

Фактично, на думку слідчих, створена бізнесменами злочинна організація контролювала всі великі бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного на сесіях міської ради. Для цього, вважає САП, вони регулярно підкуповували депутатів і чиновників.

Бізнесмени, про яких йдеться  — Олександр Грановський та Борис Кауфман, слідство вважає їх організаторами схеми. Нагадаємо, раніше Суд відправив до СІЗО екснардепа Олександра Грановського і його довірену особу. Бориса Кауфмана також взяли під варту, а ймовірні корумповані чиновники тим часом залишалися без підозр.  Пізніше заступники Труханова все ж таки отримали підозри – один вже зник. Зазначимо, наразі Кауфман заарештований у справі про аеропорт «Одеса», де ще більша застава – 268,4 мільйона гривень.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір