Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутат, засуджений за корупцію, заробить на ремонті поліцейської станції на Одещині

Зеленогірська селищна рада в Подільському районі, що на Одещині, уклала договір з ремонту приміщень поліцейської станції. Підряд без конкуренції отримала фірма депутата з Любашівки, якого нещодавно засудили за корупційною статтею.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на Prozorro.

Капітальний ремонт кімнат та гаражу для розміщення поліцейської станції в селі Гвоздавка Друга на вулиці Свято-Михайлівська, 2 обійдеться бюджету громади в 682 563 грн. Чиновники Зеленогірської ОТГ без проведення торгів самостійно обрали підрядником ТОВ «Укрбудвест-2018».

За даними аналітичної платформи Youcontrol, ТОВ «Укрбудвест-2018» належить і керується Сергієм Романовичем Лациком з смт Любашівка в Подільському районі. 

Сергій Лацик є діючим депутатом Любашівської селищної ради, куди він потрапив будучи представником політичної партії «За Майбутнє».

Але цікавим є те, що імʼя депутата міститься в державному реєстрі корупціонерів. В грудні 2023 року Любашівський районний суд розглядав справу про правопорушення офіцера 4-го відділу Подільського РТЦК Сергія Лаціка та визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, наклавши на нього штрафу 6 800 грн з конфіскацією доходу від підприємницької діяльності в розмірі 49 100 грн. Справу було відкрито через порушення Лациком обмежень щодо суміщення служби з підприємницькою діяльністю. Таке сумісництво заборонене законом.

Наразі невідомо, чи звільнився депутата зі служби в ТЦК та на яких підставах, але підприємництвом він продовжує займатися. У травні 2024 року його фірма «Укрбудвест-2018» отримала чотири підряди з ремонтів на території Любашівки. 

Читайте також: На Одещині батько чиновниці та священника УПЦ МП заробляє на похованні

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

4 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір