Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому судитимуть підполковника за розтрату 2,2 мільйонів, виділених для ЗСУ

До суду передали справу колишнього начальника Кропивницького Квартирно-експлуатаційного відділу. Йому висувають розтрату 2,2 мільйонів гривень на закупівлі деревини для ЗСУ. 

За інформацією Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони, у лютому 2023 році Квартирно-експлуатаційний відділ у Кропивницькому закуповував деревину для потреб ЗСУ. Слідчі встановили, що договір на постачання уклали з підприємцем, який надавав різні породи дров для опалення в армії за завищеною ціною. 

Середня ціна за один складометр дров на території Кіровоградщини на 2023 рік складала 1512 гривень. Ця сума включала доставку, завантаження та розвантаження деревини. Та ціни у кошторисах підприємця були значно вищими, різниця в порівнянні з ринковими становила 2,2 мільйона гривень.

Правоохоронці вважають причетним до цього підполковника, тодішнього начальника Кропивницького КЕВ. Він нібито змовився з постачальником, аби заволодіти коштами на закупівлі. Йому повідомили про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання становищем. 

З посади начальника КЕВ чоловіка звільнили. Розслідування у цій справі завершили й направили її до суду. Також прокуратура подала позов щодо відшкодування 2,2 мільйонів гривень завданих збитків. 

Фото: Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомив, що правоохоронці провели масштабну спецоперацію щодо розкрадання 138 мільйонів гривень, виділених на ЗСУ. У ході розслідування вручили 30 підозр посадовцям з різних регіонів, у тому числі з Миколаєва та Кропивницького. 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір