Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

НЗСУ перевірить Одеський онкодиспансер після скарг пацієнтів про вимагання грошей

Національна служба здоров’я України перевірить діяльність Одеського онкоцентру Одеської міської ради. Є ймовірність, що лікарі у закладі необгрунтовано вимагають гроші з пацієнтів за послуги, які б вони мали отримувати безкоштовно. 

Про це «Центр публічних розслідувань». Так, НЗСУ проводить моніторинг у комунальному некомерційному підприємстві «Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр». За програмою медичних гарантій пацієнти мали б тут отримувати послуги безкоштовно, проте надійшли скарги на вимагання грошей лікарями.

Результати перевірки стануть відомими 11 жовтня, на брифінгу голови НЗСУ Наталії Гусак в Одесі. Так, одеський онкоцентр неодноразово потрапляв у скандали. Зокрема  правоохоронці повідомляли, що виявили розкрадання коштів на фіктивних дослідженнях за допомогою томографа для пацієнтів одеського онкодиспансеру. Медзаклад платив за них відомій в Одесі приватній компанії за Програмою медичних гарантій НСЗУ. 

Також в онкодиспансері збирались закупити власний томограф за 23 мільйони гривень у фірми, яка отримала перемогу у результаті торгів без конкурентів. Після розслідування журналістів тендер на закупівлю томографа скасували. Але наслідки цієї закупівлі вилились у звільнення голови онкодиспансеру. 8 вересня минулого року медзаклад очолив тимчасовий директор.

Читайте також: На Одещині судитимуть посадовців за розкрадання понад 2 мільйонів на відбудові

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір