Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Схема в Одеському ТЦК: затримали оператора системи «Оберіг»

Старшому солдату, що працював оператором у Малиновському ТЦК в Одесі, повідомили про підозру у несанкціонованому втручанні в систему «Оберіг». Слідчі вважають, що службовець за гроші вказував у облікових картках громадян фальшиві дані щодо їхньої непрацездатності, аби ті уникли мобілізації. 

Як повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони, співробітник Малиновського ТЦК в Одесі з березня 2023 року впродовж року змінив інформацію в облікових картках шести військовозобов’язаних чоловіків. Старший солдат працював оператором відділення офіцерів запасу і кадрів, тож мав доступ до системи «Оберіг».

Слідчі встановили, що співробітник у систему вносив дані щодо того, що чоловіки стали на військовий облік та пройшли ВЛК з лікарським висновком про непрацездатність. Це давало змогу військовозобов’язаним знятись з обліку, попри те, що насправді вони не проходили військово-лікарську комісію. 

Тож фальшиві дані про стан здоров’я призовників надалі солдат нібито вносив до військово-облікові документи. Так зване коригування даних в системі «Оберіг» коштувало чоловікам 4-7 тисяч доларів. Правоохоронці встановили шістьох людей, які встигли скористатись незаконними послугами. 

Старшому солдату повідомили про підозру й направили клопотання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також: За мільйон доларів «відмазав» 138 ухилянтів: Затримали посадовця Приморського військкомату в Одесі

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір