Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Обвинувальний акт щодо депутата Одеської облради Дмитра Чапіра скерували до суду

НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням депутата Одеської обласної ради – голови однієї з постійних комісій облради Дмитра Чапіра. Дії соратника одеського мера по партії “Довіряй ділам” кваліфікували за ч.3 ст.368 КК України.

Раніше Дмитру Чапіру обмежили строк ознайомлення зі справою.

Як нагадали в НАБУ, в червні Чапіра викрили «на гарячому», під час одержання неправомірної вигоди у 120 тис. грн. У жовтні 2022 року слідство завершили. За даними слідства, посадовець вимагав та одержав від директора лікарні хабаря за неперешкоджання в діяльності медичного закладу, а також за «гарантію» залишення на посаді. 

Справу розглядатиме Вищій антикорупційний суд. За вчинене депутату загрожує покарання від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

За даними слідства Чапір вимагав “відкати” з закупівель обладнання для лікарні.Також він обіцяв за гроші не заважати працювати головному лікарю. Раніше ми повідомляли про те, що НАБУ і САП завершили розслідування у цій справі та відкрили матеріали справи для ознайомлення стороні захисту. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір