Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Дедалі цікавіше: В СБУ розповіли, за що затримали депутата Одеської облради з дружиною

Служба безпеки України повідомила, що викрила депутата Одеської облради та його дружину в організації рейдерського захоплення землі біля моря. В СБУ вважають, що подружжя намагалося заволодіти приміщеннями АТ «Укрпошта» поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. 

Нагадаємо, до цього народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що затримано його родичку і її чоловіка – депутата Одеської обласної ради. Видання «Думська» повідомило, що йдеться про затримання Миколи Дерев’янка та його дружини Лесі. Оскільки про подробиці справи не повідомлялося, редакція «Антикорупційного виміру» припустила, що подружжя затримане і межах кримінального провадження, фігурантами якого вони є. Адже пов’язану з подружжям фірму підозрюють в розкраданні бюджетних коштів.

Проте, як виявилося, мова йде про зовсім іншу справу. А саме, про оборудку по заволодінню державним нерухомим майном, про яку правоохоронці вже повідомляли раніше

Станом на сьогодні відомо, що на думку СБУ депутат з дружиною діяли у складі організованої злочинної групи. Для захоплення землі вони начебто підробили документи на право власності та через підконтрольного нотаріуса зареєстрували ділянку на підставних осіб. Згодом вони передали «переоформлене» держмайно у володіння афілійованій комерційній структурі.

«Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобігти привласненню державної нерухомості на десятки млн грн. Зараз будівлі і прилегла територія Укрпошти на чорноморському узбережжі повернуті у власність держпідприємства, а на земельні ділянки накладено арешт», – йдеться в повідомленні.  

Депутату повідомлено про підозру за наступними статтями ККУ: 

  • ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);
  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

Суд обрав йому запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою застави 24,5 млн грн.

Водночас дружині депутата та його помічнику повідомлено про підозру за фактом фальсифікації документів та їх використання, шахрайського заволодіння державним майном та його легалізації, вчинене організованою групою за попередньою змовою.

Обох взято під варту з альтернативою застави у сумі 8 млн грн.

Як повідомляли правоохоронці раніше, учасникам схеми загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір