Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині правоохоронці перевіряють, чи на поставці дров не вкрали половину оплат

У Гайвороні Кіровоградської області слідчі розпочали розслідування за фактом ймовірної розтрати на закупівлі дров для закладу культури. Правоохоронці підозрюють, що підрядник поставив лише половину із передбаченого закупівлею об’єму дров, а оплату отримав за 100% товару.

Про це йдеться в ухвалі Гайворонського райсуду від 29 серпня, якою суд погодив правоохоронцям дозвіл на обшук.

Згідно з матеріалами справи, комунальний заклад «Центр культури і дозвілля» провів закупівлю дров на 333,6 тис. грн. За результатом торгів угоду уклали з фізичною особою підприємцем. За договором ФОП мала поставити 139 куб. м дров.

«Встановлено, що на території комунального закладу наявні дрова паливні у значно меншому об`ємі, що з врахуванням проведення повного розрахунку за договором на суму 333 600 гривні може свідчити про розтрату, або привласнення комунального майна закладу службовими особами на суму близько 150 тис. грн, під час дії умов воєнного стану», – йдеться у клопотанні правоохоронців до суду. Дозвіл на обшук вони просили, бо начальник комунального закладу добровільно не дозволив оглянути склад.

Справа порушена за  ч. 4 ст. 191 ККУ, тобто щодо розтрати майна.

Як ідеться в системі Prozorro, у згаданій закупівлі перемогу здобула ФОП Олена Горячковська. Вона була єдиною учасницею тендеру. За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, підприємиця встигла отримати договорів на 2,3 млн грн. Більшість її замовників – Гайворонська міськрада та її комунальні установи чи структури.

Наразі це єдина ухвала, що є в Реєстрі судових рішень по вказаному кримінальному провадженні, інформації про обвинувачення згаданим посадовцям та підприємцям нема. То ж вони ще не вважаються винуватими.

Читайте також: У Кропивницькому прокуратура намагається визнати нікчемним договір управління ЖКГ

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір