Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині улюбленець місцевої влади освоїть 5 мільйонів на ремонті укриттів

У Голованівському районі Кіровоградської області три ліцеї замовили ремонт укриттів на понад 5 млн грн у ПП «Я.М.П». Всі угоди уклали без проведення тендерів, напряму звернувшись до підрядників.

Звіти про укладені угоди оприлюднили у системі Prozorro.

Згідно з інформацією, послуги з ремонту протирадіаційних споруд цивільного захисту замовили:

·   Побузький ліцей Побузької селищної ради за 1 млн 412 тис. грн;

·   Перегонівський ліцей Перегонівської сільради за 2 млн 194 тис. грн;

·   Торговицький ліцей ім. Маланюка Новоархангельської селищної ради за 1 млн 430 тис. грн.

Договори з підрядниками підписали наприкінці вересня та на початку жовтня. Завершити роботи згідно з угодами вони мають до кінця грудня.

Очільник Кіровоградської ОДА Андрій Райкович повідомляв, що Побузький ліцей – один із 15 навчальних закладів області, у яких за кошт державної субвенції мають облаштувати капітальні укриття. Також Райкович наголошував, що оскільки субвенція цільова, її треба освоїти до кінця року, тож у підрядників дедлайн до завершення ремонтів – 15-20 грудня.

Варто зауважити, що вказану субвенцію Камбін затвердив ще у квітні. Та попри це угоди з підрядниками почали укладати лише на кінець осені.

Що ж до фірми, яка без тендерів отримала підряди на ремонт укриттів, то це давній «улюбленець» замовників у Голованівському районі. За даними ресурсу clarity-project, за період участі в публічних закупівлях фірма отримала угод на понад 18 млн грн, з яких значна частина замовлень саме у Голованівському районі.

Засновницею підприємства вказана Ірина Пшемінська. На жінці також є ФОП, основним видом діяльності якого є «надання послуг перукарнями». За інформацією аналітичної системи Youcontrol, у 2019 і 2020 роках пані Пшемінська згадувалася у декларації про доходи Руслана Цобенка, очільника Голованівської райради, який балотувався від «Слуги народу». Він вказував спільне із нею майно. Яке саме наразі не відомо, адже декларації закриті.

Попередній керівник цього підприємства Микола Якубовський теж згадується у деклараціях Цобенка за 2017-18 роки, як власник спільного майна. Якубовський балотувався до Голованівської райради, проте зміг пройти в депутати Побузької селищної ради Голованівського району від «Євросолідарності». До слова, номер його телефону досі числиться як контактний ПП «Я.М.П», а назва підприємства натякає на власника.

Як уже писав «Антикорупційний вибір», Руслан Цобенко – зять ексочільника Голованівської РДА часів Порошенка Олега Голімбієвського, родина якого володіє крупним агробізнесом. А його брат Сергій Цобенко очолює Голованівську селищну раду. Донедавна Голованівську РДА очолював Михайло Копієвський, колишній перший заступник Голімбієвського у райдержадміністрації.

Також варто додати, що згаданий Микола Якубовський, як власник будівельної фірми «БудСервісМонтаж» проспонсорував відкриття меморіальної дошки на будівлі Побузького ліцею у 2019 році, у відкритті якої брав участь Голімбієвський, як очільник РДА.

Читайте також: Одеські чиновники замовили ремонт укриттів в дитсадках на 15 мільйонів у сумнівної фірми

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір