Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Третій тиждень листопада

Протягом 20-25 листопада «Антикорупційний вимір» дослідив низку матеріалів судових справ, у яких йдеться про порушення, пов’язані з корупцією. Що цікавого відбувалося на Кіровоградщині протягом минулого тижня, читайте в цьому матеріалі. 

Схеми у ВЛК. На Кіровоградщині голова ВЛК, яка видавала підроблені довідки, що дають змогу уникнути від призову, відбулася штрафом. Жінка працює у Новомиргородській лікарні стоматологом.

Цікаво, що колишній головлікар цієї лікарні у травні «погорів» на хабарі за вплив на працівників ВЛК для видачі підроблених довідок. І це ще не все. В очікуванні суду колишній головлікар судиться про своє поновлення на посаді.

Також журналісти «Антикорупційного виміру» з’ясували, що, ймовірно син експосадовця, підозрюється у шахрайстві з криптовалютою. Молодик брав у однолітків значні суми в доларах для нібито вкладу у криптовалюту, але ні обіцяних відсотків, ні грошей не віддав. Він виїхав із матір’ю за кордон, його оголосили у міжнародний розшук.

Земельні схеми. Укотре редакція фіксує махінації на землях, які перебувають на балансі різних держзакладів – навчальних установ, держпідприємств. За чинним законодавством ці заклади можуть передавати землю в обробіток приватним фірмам, які повинні повернути зібраний урожай. В освітніх закладах також передбачається залучення студентів до практики на техніці приватних підприємств. Втім не завжди йдеться про якісну освіту, а скоріше приховані схеми заробітку на держземлях. Наприклад, за версією слідства, керівник Бобринецького ПТУ віддав місцевому фермеру 215 га землі в обробіток для вирощування соняшника. Проте вартість зібраного збіжжя занизив, а «різницю» поклав собі у кишень. Справа направлена до суду. Керівник ПТУ відсторонений, а фермер вийшов з-під варти під мільйонну заставу.

Ще один приклад – дослідне агропідприємство «Ставидлянське» Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції. За версією слідства, директор підприємства переплатив адвокатській фірмі за надані послуги понад 1,5 млн грн.

Розкрадання на ремонті укритті на початку вторгнення. Як стверджує слідство, навесні минулого року на Кіровоградщині сільрада виділила гроші на ремонт приміщення та укриття для потреб переселенців. Але підрядник «домалював» ціни на витратних матеріалах та незаконно отримав з бюджету 139 тис. грн.

Сам підприємець провину не визнає, висновки експертизи називає неточними. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір