Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Чорнобаївці угоду на 510 тисяч гривень віддали підприємиці, зареєстрованій за 16 днів до закупівлі

Чорнобаївська сільська рада закуповує без тендеру пиломатеріали у підприємиці, яка зареєструвалась як ФОП лише за 16 днів до закупівлі. Сума угоди становить 510 тисяч гривень.

Основним КВЕДом виконавиці робіт – Ліщенко Тамари Геннадіївни – є діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування. Втім, і відповідний до продажу пиломатеріалів КВЕД також є. ФОП зареєстрована у Києві 20 листопада 2023 року. Тож за умови прямої закупівлі дізнатись про діяльність такого підприємця можна лише у випадку особистого знайомства. 

Про Тамару Ліщенко також відомо, що вона має спільний телефон з іншим підприємцем, який власне і спеціалізується на лісопильному та стругальному виробництві. 

ФОП Михайло Кисляк з Вінницької області має досвід участі в закупівлях за бюджетний кошт.

Чому підряд треба було віддавати київській бухгалтерці, якщо поставляти товар, ймовірно буде пан з Вінничини, відомо наразі лише чиновникам.   

Загалом традиція віддавати великі підряди новоствореним підприємствам – не нова для України. Увагу редакції вже привертали подібні закупівлі. Наприклад, ремонтувати укриття на Миколаївщині вартістю 1,4 млн грн довірили новоствореній компанії. А своєрідний рекорд віддавання тендеру новоствореній компанії належить Херсону: тут підряд з ремонту укриття в Херсоні на 2 мільйони віддали ФОПу через 6 днів після його реєстрації. 

Читайте також: НАЗК відкрило реєстр декларацій: що з деклараціями нардепів від Херсонщини?

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір