Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Що відбувалося на Одещині минулого тижня

Минулого тижня на Одещині відбулося багато цікавого, зокрема багато новин, пов’язаних з корупцією надійшов від правоохоронних органів. Редакція «Антикорупційного виміру» також знайшла кілька цікавинок в деклараціях посадовців та судовому реєстрі. 

Що там в деклараціях 

Депутат Одеської міської ради від партії мера «Довіряй ділам» Василь Ієремія протягом 2022 року отримав подарунки на понад 87,6 мільйона гривень. Поміж іншого, депутату надарували 21 об’єкт нерухомості. Цікаво, що 18 об’єктів нерухомості депутату Єремії подарували за один день — 27 травня 2022 року. На додачу у депутата будуються дві квартири в ОАЕ.  

Голова Одеської облради обзавівся черговим швейцарським годинником за майже 600 тисяч. Дружина — народна депутатка від «Слуг народу» — Юлія Діденко вказала у декларації за 2022 рік новий годинник свого чоловіка, голови Одеської обласної ради Григорія Діденка. Мова йде про швейцарський годинник за майже 600 тисяч гривень. До цього Діденко вже мав три коштовні годинники, два швейцарських та один німецький. 

Хто замішаний в земельних схемах 

Голову Мологівської громади Білгород-Дністровського району Олега Німачука затримали працівники СБУ 24 січня під час засідання групи «Прозорість та підзвітність» в приміщенні Одеської обласної військової адміністрації. Його підозрюють у заволодінні земельною ділянкою на узбережжі Дністровського лиману та спробі її легалізації. Редакція «Антикорупційного виміру» зʼясувала, хто за версією слідства був задіяний в схемі разом з очільником ОТГ та подробиці схеми.

Що по закупівлях 

Дві фірми поскаржились на вимоги тендеру, який оголосила «Одеська юридична академія». Для навчального закладу мають закупити кухонне обладнання, на яке, крім всього іншого, завищили ціну на мільйон гривень. 

Як повідомляють журналісти видання «Наші гроші»  Національний університет «Одеська юридична академія», «президентом» якої є Сергій Ківалов, оголосив тендер на придбання кухонного обладнання на суму 4,74 мільйона гривень. За цю суму планують придбати чотири пароконвектомати і дві індукційні плити. Журналісти ж вияснили, що це обладнання можна придбати на мільйон дешевше, адже його ринкова ціна складає 3,81 мільйона гривень. 

Справи судові 

В Приморському суді м. Одеси почали розгляд справи щодо директора ТОВ «Таком-Глорія Південь» Федора Мітрієва. Його звинувачують в привласненні понад, 1,27 мільйона гривень та службовому підробленні під час проведення ремонту школи №39 в центрі міста. При цьому в грудні 2023 року Одеська міська рада намагалася провести тендер і ще раз відремонтувати цю школу за понад 109 мільйонів гривень.

Затримання тижня 

Заступника директора департаменту Одеської міської ради затримали на хабарі. Правоохоронці встановили, що гроші посадовець вимагав за передачу в оренду комунального приміщення. 

ДБР затримала під час одержання хабаря співробітника Роздільнянського районного Територіального центру комплектування та місцевого правоохоронця. Слідство вважає, що за 7 тисяч доларів вони торгували «білими квитками» для військовозобов’язаних.

Інспектора Одеської митниці Держмитслужби затримали на хабарі. Слідство встановило, що він регулярно брав гроші з підприємців за полегшену процедуру митного контролю. 

Вручені підозри 

Колишній начальник Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу отримав підозру у службовій недбалості. Слідство встановило, що через бездіяльність посадовця з власності держави вибув катер вартістю майже 600 тисяч гривень. 

Поліцейські повідомили про підозру державній реєстраторці з Одещини. Слідство вважає, що вона незаконно вивела з власності держави майно курорту «Куяльник» вартістю в мільярд гривень. 

Слідство завершене 

До суду передали справу начальника району електричних мереж Одеського квартирно-експлуатаційного управління (КЕУ). Його підозрюють у вимагання хабаря під час ремонту військового об’єкту. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір