Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Депутата облради Дерев’янка не віддали на поруки колегам, але дозволили заставу у майже 9 мільйонів

Одеський апеляційний суд відмовив адвокату депутата Одеської обласної ради Миколи Дерев’янка у клопотанні щодо передачі його підзахисного на поруки чотирьом депутатам Одеської обласної ради та одному депутату Одеської міської ради. Проте Микола Дерев’янко отримав можливість вийти з СІЗО під заставу, розмір якої складає 8 781 200 гривень.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір», посилаючись на дані судової ухвали.  

Також на депутата Дерев’янка суд поклав, в разі внесення застави і виходу з СІЗО, низку зобов’язань, як то здати закордонні паспорти, не відлучатись із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти правоохоронців про зміну роботи або місця проживання, прибувати до органу досудового розслідування або суду за першою вимогою та утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками з обставин скоєння кримінального правопорушення. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили слідство щодо чинного депутата Одеської облради Миколи Дерев’янка. Йдеться про зловживання службовим становищем на встановленні вуличного освітлення в області, яке принесло збитки бюджету на 6 мільйонів гривень

До того ж у травні минулого року Служба безпеки України повідомила, що викрила депутата Одеської облради та його дружину в організації рейдерського захоплення землі біля моря. В СБУ вважають, що подружжя намагалося заволодіти приміщеннями АТ «Укрпошта» поблизу прибережної захисної смуги в селищі Затока та незаконно відчужити землі сільгосппризначення загальною площею майже 280 га. 

Раніше стало відомо, що фірму Миколи Дерев’янка, що будувала дитсадочок та амбулаторії, підозрюють в привласненні коштів. 

Поліція підозрює фірму, з якою чиновники уклали 85 договорів на понад 220 мільйонів гривень, в привласненні бюджетних коштів. Майже рік тому слідчі запросили у суду дозволи на отримання доступу до речей та документів. Суд клопотання правоохоронців задовольнив. 

Згідно з даними судової ухвали, досліджувалися факти можливого привласнення бюджетних коштів під час виконання капітальних ремонтів об`єктів соціальної інфраструктури декількох територіальних громад Одеської області. Мова йде про ремонти, зроблені протягом 2016-2022 років та 2017-2021 років.

Правоохоронців зацікавили: 

  • будівництво дитячого садку в с. Латівка;
  • капітальний ремонт вулиць — встановлення систем зовнішнього освітлення (інформація про об’єкт прихована); 
  • капітальний ремонт вулиць встановлення зовнішнього освітлення (інформація про об’єкт прихована); 
  • капітальний ремонт ставка у с. Великої області; 
  • розчистка русла річки Чага та захист від підтоплення; 
  • будівництво сільських амбулаторій. 
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір