Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські чиновники додадуть 22 мільйони на ремонт укриття своєму улюбленцю — фігуранту кримінального провадження

Управління обласної ради з майнових відносин повторно купує роботи з капітального ремонту укриття в Одеському обласному ліцеї №6. Договір вчергове уклали напряму з фірмою «ДД-СТРОЙ», уставний капітал якої складає 1500 гривень. Щодо однієї з угод між управлінням і цим підрядником правоохоронці розпочали минулого року кримінальне провадження — підозрювали службове підроблення. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір», посилаючись на портал закупівель «Прозорро». Інформацію щодо закупівлі без використання електронної системи опублікували 5 березня. Договір на капітальний ремонт найпростіших укриттів КЗ Одеський обласний ліцей № 6 укладений 4 березня. Сума договору склала 22 108 937,54 гривні. 

Як раніше повідомляв «Антикорупційний вимір», фірма підрядник має уставний фонд 1500 гривень. Минулого року, невдовзі після отримання підрядів на роботи у двох ліцеях у фірми змінився керівник та власник. Власником та уповноваженою особою наразі, згідно з даними аналітичної платформи YouControl, є Едвард Білокаменський.  

Цей підрядник виконує для управління також роботи з реставрації частини будівлі з ремонтом захисної споруди цивільного захисту «Комунального закладу «Одеський обласний ліцей № 3 Одеської обласної ради». І вже рік відомо про те, що слідчі Одеського РУП №1 ГУНП в Одеській області шукають ознаки службового підроблення в документах, які стосуються цих робіт. 

Зауважимо, що у грудні 22 року управління вже купувало роботи з ремонту укриття в ліцеї №6 у того самого підрядника, фірми «ДД-СТРОЙ». Однак, минулого разу укладалося багато додаткових угод, змінювалися строки і вартість. З рештою, на Прозорро з’явилися дані, що підрядник виконував роботи з 19 грудня 2022 по 31 грудня 2023 і отримав за них не передбачені від початку майже 26 мільйонів, а лише 12 198 786,68 гривні. 

Зауважимо, що чиновники укладають договір знову без використання електронної системи, напряму. Це не є порушенням, оскільки під час воєнного стану їм це дозволено. Однак, в обґрунтуванні вони посилаються на 4 підпункт 13 пункту «Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування». 

Текст цього підпункту говорить, що здійснення закупівель в обхід відкритих торгів дозволене, коли існує нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням об’єктивних обставин, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення закупівлі із застосуванням відкритих торгів та/або електронного каталогу, яка повинна бути документально підтверджена замовником. 

Що ж до ремонту укриття в ліцеї №6, нагальна потреба робіт, які підрядник виконував протягом року, не зміг виконати, отримав гроші і отримав нову угоду на майже ту саму суму під великим питанням. Адже виконавець за рік з роботами не впорався і ціна зросла на половину. Тож доцільність купувати ці послуги у нього знову викликає сумніви. 

Але управління обласної ради з майнових відносин надає перевагу саме фірмі «ДД-СТРОЙ». За новим договором щодо укриття в ліцеї №6 фірма має отримати по 4,75 мільйона гривень у березні і квітні поточного року. При цьому графік виконання робіт, доданий до договору, пустий. 

Зазначимо, що без жодних конкурсів чиновники управління вже уклали з цією фірмою 6 договорів на загальну суму понад 115 мільйонів гривень. 

За даними порталу clarity-project.info, «ДД-СТРОЙ» жодного разу не подавала ні на які торги своїх документів. Тож не відомо нічого про штат компанії, наявність матеріально технічної бази, досвід. 

Про Едварда Білокаменського відомо не багато, однак, в одній квартирі з ним (на Адміральському проспекті) зареєстрована підприємиця Білокаменська Ольга Іванівна, що надає послуги перукарень та послуг салонів краси. Жінка з таким ПІБ у 2016 році була помічницею депутатки Одеської міської ради Наталії Данилко. Була вона помічницею цієї депутатки як мінімум до 2020 року, за даними clarity-project.info. 

Зазначимо, що депутатка Наталія Данилко має досить цікавий бекграунд. Вона обиралася до міськради від трьох політичних партій. Першою з цих партій була партія Наталії Вітренко. 

Потім депутатка опинилася в БПП, а в 2020 році серед «Слуг народу».  

Читайте такожСестра селищного голови на Одещині отримала підряд на 100 тисяч з бюджету

Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій СтаттіБільше публікацій Статті »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір