Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Кіровоградщини: Хабарницька справа судді, запобіжний керівнику театру

«Антикорупційний вимір» підбиває підсумки тижня 11-17 березня. За цей період редакція повідомляла про справи, де посадовців міста й області запідозрили у корупції. Коротко нагадуємо про основні публікації.

Справа керівника театру Кропивницького. Суд відправив під варту Сергія Корнієнка, очільника кропивницького театру. Чоловіку інкримінують отримання хабаря за працевлаштування у театрі з можливістю подальшого бронювання від служби в армії. «Антикорупційний вимір» побував на судовому засіданні, де посадовцю обирали запобіжний захід та записав деталі.

Фіктивний «військовий батальйон». Мешканця Кропивницького затримали й повідомили про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та шахрайстві. Слідство вважає, що за гроші він приймав військовозобов’язаних до своєї громадської організації, де надалі допомагав уникати мобілізації. Щоб доєднатись до лав організації, треба було сплатити засновнику внесок в розмірі від 10 до 40 тисяч гривень.

Розкрадання на ремонті дороги. Колишньому заступнику начальника управління Кіровоградської ОДА повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. За версією прокурорів, він причетний до розкрадання 3 мільйонів гривень з бюджету на ремонті дороги у Світловодську. 

Суддя апеляційного суду. У справі судді Кропивницького апеляційного суду, звинуваченого у хабарництві, є перший вирок. Йдеться про призначення покарання спільнику судді, який уклав зі слідством угоду про визнання винуватості. Він отримав 3 роки «умовно». Згідно з угодою, він має надати свідчення проти судді.

Судитимуть колишнього помічника ректора. До суду передали справу помічника ректора Кропивницького педагогічного університету, за сумісництвом керівника обласного комунального закладу. Слідство вважає, що обвинувачений вимагав у підприємця щомісячну плату за передачу йому у користування приміщення вишу. Йшлося про 50 тисяч гривень на місяць, вважають слідчі.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір