Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Найцікавіші події на Одещині з 11 до 17 березня

На Одещині протягом минулого тижня здебільшого затримували хабарників. Однак, було й кілька цікавих кейсів, не пов’язаних з хабарями і ухилянтами. Детальніше в матеріалі «Антикорупційного виміру». 

Чиновники з Одеської області вперто продовжують збагачувати родину підсанкційного бізнесмена, віддаючи підряди напряму родичам особи, обвинувачуваної у злочинах, спрямованих на насильницьку зміну влади в Україні та відомої публічними закликами до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України. Цього разу родичка Араїка Амірханяна отримала угоду на ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ.

Тим часом іншого підрядника з Одещини оголосили в міжнародний розшук. Чоловік отримував підряди з ремонтів у 2019-2020 роках, але його викрили на привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні. Він встиг завчасно втекти за кордон. Дані Володимира Панайотова передані Інтерполу. 

Також редакція «Антикорупційного виміру» з’ясувала, кого з депутатів на Одещині затримали на хабарі в 20 тисяч доларів. Це Анатолій Хмільківський з політичної партії «За Майбутнє». В чому звинувачують — читайте в цьому матеріалі

Ще одного депутата місцевих рад, але вже від іншої політичної сили, а саме від «Слуг народу», підозрюють у розтраті понад 1,24 мільйона гривень з бюджету. Мова про депутата Овідіопольської селищної ради Володимира Літвінчука. За даними слідства, будучи директором лікарні він закупив за завищеними цінами обладнання для опалення медзакладу.   

А от «Одеська юридична академія» скасувала тендер на закупівлю кухонного обладнання, очікувана вартість якого була 4,74 мільйона гривень. Перед тим дві фірми поскаржились до Антимонопольного комітету України на дискримінаційні вимоги тендеру. А журналісти виявили, що ціни завищені на мільйон гривень. 

Минулого тижня заступниці начальника одного з відділів Управління адміністративно-господарської діяльності Одеської митниці повідомили про підозру у корупційному злочині. Правоохоронці вважають, що посадовиця брала хабарі з підприємців за видачу дозволів на ввезення товарів. 

Також на Одещині затримали чоловіка за підозрою у переправленні військовозобов’язаного через державний кордон та спробі підкупу прикордонника

На лаві підсудних опинився працівник Білгород-Дністровського територіального центру комплектування, що на Одещині. Чоловіка звинувачують у тому, що за гроші він допомагав військовозобов’язаним уникати мобілізації. Крім того, до суду направили обвинувальний акт щодо виконувача обов’язків голови Комінтернівського районного суду, що на Одещині. У вересні 2023 року його викрили на отриманні 50 тисяч гривень хабаря.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір