Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд на Миколаївщині: звільнення, штрафи, підозри, два позашляховики зі шкіряними сидіннями для ТРО та м’ясо за завищеними цінами

Як з’ясував протягом тижня «Антикорупційний вимір», на Миколаївщині уклали угоду на постачання м’яса, ціни якого завищені. Також для миколаївської тероборони придбають дві нові автівки за 3,7 млн грн. Тим часом АМКУ оштрафував кілька фірм за антиконкурентні дії, а розглядає ще одну справу щодо КП з Миколаївщини. Правоохоронці вручали підозри і завершували розслідування. Дисциплінарна палата ВРП звільняла суддю. 

Новини від Антимонопольного комітету

Антимонопольний комітет (АМКУ) розпочав справу щодо зловживання становищем ритуальною службою Миколаєва. Південне відділення АМКУ встановило, що протягом 2022-2023 років комунальне підприємство брало кошти з підприємств за послуги, яких по факту не надавало.

Також Антимонопольний комітет перевірив 11 закупівель, які проводились для потреб комунальних медичних закладів Херсонщини та Миколаївщини. Аудитори знайшли ознаки змови між учасниками ПП «Сінергія» та ФОП Арташ В.О., й оштрафувала їх на 777 тисяч гривень. 

Звільнення судді 

Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя призначила дисциплінарне стягнення щодо Олени Волкової, судді Южноукраїнського міського суду на Миколаївщині. Через численні скарги на діяльність судді, Дисциплінарна палата внесла подання про її звільнення з посади. На суддю скаржилися через порушення етики та затягування справ. 

Справи про оборудки з землею 

Двом інженерам-землевпорядникам та керівниці відділу Держгеокадастру у Миколаївській області повідомили про підозри у зловживанні повноваженнями. Слідство вважає, що посадовці незаконно приватизували земельну ділянку площею у 14 гектарів на Первомайщині.

Тим часом щодо керівника Держпідприємства «Березнегуватський лісгосп» на Миколаївщині завершили досудове розслідування. Посадовця обвинувачують у незаконній роздачі земель лісового фонду під посіви. 

Закупівлі за бюджетний кошт 

Так, відділ освіти та спорту Єланецької селищної ради Миколаївської області без проведення відкритих торгів уклало угоду на постачання м’яса. Вартість закупки 1,7 млн грн. Ціна на свинину, яку планують закуповувати найбільше, завищена.

Відомство замовило 8025 кг замороженої м’якоті свинини без кістки за ціною 174 грн/кг. А також 2178 кг замороженого курячого філе по 150 грн/кг. Продукцію підрядник має поставити до кінця поточного року. І якщо вартість курятини, за умовами контракту, нижче ринкової, то ціна свинини перевищує ринкову на 11,4 грн за кіло, хоча чиновники й закуповують продукти оптом. Таким чином, загальна переплата може, складати, мінімум 90 тис. грн.

Постачати продукти в Єланець буде миколаївське ТОВ «Промагротрейд», яке регулярно укладає бюджетні угоди. Наразі компанія підписала договорів на загальну суму 86,3 млн грн. Найбільший замовник — відділ освіти та спорту Єланецької селищної ради, з яким миколаївська компанія уклала угод на 17,6 млн.

Крім цього виконавчий комітет Миколаївської міської ради уклав угоду на закупівлю двох позашляховиків майже по 50 тис. доларів кожний. Закупівля здійснена в рамках заходів поліпшення матеріально-технічної бази для виконання завдань територіальної оборони в Миколаєві. Для тероборони чиновники замовили в автівках шкіряні сидіння водія та пасажира спереду.

Позашляховики для миколаївської тероборони мають поставити вже до 31 травня 2024 року. Вартість закупки складає 3,7 млн  грн, тобто по 1,8 млн грн за одиницю. На ринку подібні позашляховики 2023 року випуску пропонують дешевше. Автівки для миколаївської тероборони поставить ТОВ «Торговий дім «Автосвіт Миколаїв», яке регулярно укладає угоди за бюджетні кошти в різних куточках України. Наразі компанія підписала договорів на загальну суму понад 78 млн грн. Компанію зареєстрували у 2009 році. Засновниками ТОВ значаться жителі Миколаєва Олексій Нечвола (85%) та Віталій Лозенко (15%).  

Про власників фірми відомо не багато. Але відомо, що раніше у цій фірмі працював чоловік начальниці ГСДЗ військової частини А1629 Галини Дубельт. Зараз її чоловік у війську, а на момент, коли він працював у постачальника автівок Галина Дубельт була начальницею служби захисту інформації Миколаївського районного військового комісаріату Миколаївської області. 

Компанія надавала на відкриті торги документ про оренду приміщення. ТОВ «Торговий дім «Автосвіт Миколаїв» орендує приміщення у ТОВ «Актив бізнес груп». Серед засновників фірми орендодавця вказаний  Дмитро Волощенко. Цей пан раніше мав спільну фірму «Фаетон Авто»  з Олексієм Нечволою та ще кількома співзасновниками. 

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, Дмитро Волощенко має зв’язки з Олегом Гладковським. Нагадаємо, Гладковський — це ексзаступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України, бізнес-партнер колишнього президента України Петра Порошенка, до 2014 року носив прізвище Свинарчук.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір