Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд Херсонщини: хто радить начальнику ОВА і хто крав бюджетні кошти під час окупації

Перший тиждень травня на  Херсонщині був насиченим на новини щодо корупції та боротьби з нею. «Антикорупційний вимір» обрав найцікавіше і пропонує стислий огляд.

Одна з найбільш гучних і цікавих новин – про те, скільки радників у начальників обласних військових адміністрацій. У Олександра Прокудіна їх виявилось 15, чотири з яких отримують за це зарплату. Хто такі радники, навіщо вони потрібні і кому з радників начальника Херсонської ОВА платять зарплату, читайте ось тут. Спойлер: це не найбільша кількість – у «сусіда» Віталія Кіма радників аж 27. 

До суду передали справу ексочільниці КП «Херсонтеплоенерго», яка разом із колишньою головною бухгалтеркою та очільницею профспілки під час окупації вивели з підприємства на власні рахунки 13 мільйонів гривень. Гроші вже повернули у повному обсязі, але це не рятує від загрози отримати до 12 років ув’язнення. Більше про це ось тут.

«Укрзалізниця» під час воєнного стану закуповувала деякі деталі за завищеною вартістю: частину цих запчастин начебто виробляв «Бериславський машинобудівний завод», який росіяни захопили, а згодом зруйнували. Більше про «запчастини Шредінгера» читайте ось тут.

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір