Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Херсонтеплоенерго» купує новенький Renault Duster у фірми Кауфмана

Комунальне підприємство «Херсонтеплоенерго» оприлюднило угоду на закупівлю Renault Duster на суму 979 тисяч гривень. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на звіт про укладену угоду на сайті публічних закупівель «Prozorro».

Закупівлю провели без тендерних процедур, адже на попередню закупівлю не подався жоден учасник. Відповідно до плану закупівель, автомобіль закуповують бюджетним коштом.

Постачальником авто є одеське ТОВ «Авто Груп +». Одним із засновників та кінцевим бенефіціарним власником підприємства є Олександр Кауфман — брат бізнесмена Бориса Кауфмана. 

Раніше «Антикорупційний вимір» писав, що Бориса Кауфмана разом із колишнім депутатом Грановським ще наприкінці 2022 року звинуватили у створенні злочинної організації для контролю економічного життя Одеси. А Олександр Кауфман був помічником Грановського, коли той був народним депутатом. Отже, зв’язки між братами доволі тісні.

Загалом ця фірма Кауфмана у 2024 році уклала угод на товари і послуги за бюджетні кошти на понад 25,5 мільйонів гривень. Переважно це закупівлі для Одещини, на Херсонщині лише «Херсонтеплоенерго» цього року закуповує у  «Авто Груп +».

Зауважимо, що це не єдина фірма Олександра Кауфмана, яка постачає автівки за бюджетний кошт. Він повністю або частково володіє низкою компаній — постачальниць автівок чиновникам та правоохоронцям.  

Ось такими є основні характеристики нового авто для «Херсонтеплоенерго» від підприємства Кауфмана:

Втім, на сайті Renault Duster максимальна вартість подібного авто не перевищує 839 тисяч гривень. 

Зазначимо, що у КП «Херсонтеплоенерго» наприкінці березня 2024-го змінився керівник.

Читайте також: Улюбленець херсонських чиновників, ставши російським пропагандистом на початку повномасштабки отримував бюджетні кошти

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір