Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

За звинуваченням у хабарництві судитимуть директора «Театру корифеїв» у Кропивницькому

Перед судом постане керівник Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького, якого звинувачують у корупції. Слідство вважає, що очільник театру вимагав гроші за працевлаштування до установи. 

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура. За версією правоохоронців, 3,5 тисячі доларів США очільник «Театру корифеїв» вимагав від місцевого мешканця за працевлаштування до установи. Директора театру затримали, й повідомили про підозру у вимаганні неправомірної вигоди службовою особою. Згодом його відсторонили від посади. 

Досудове розслідування у справі завершили, й справу передають до суду. Очільнику театру загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писали журналісти «Антикорупційного виміру», йдеться про директора театру Сергія Корнієнка. 15 березня цього року на час досудового слідства Ленінський райсуд відправив підозрюваного в СІЗО на два місяці та призначив заставу у сумі 242,2 тисячі гривень. Згодом заставу за Сергія Корнієнка внесли й ввечері 18 березня він вийшов з під варти. 

Сергію Корнієнку закидають працевлаштування за хабар на посаду фахівця із компʼютерного дизайну, яку надалі планували включити до переліку тих, що підлягають бронюванню від мобілізації.Та сам директор наполягає на тому, що його підставили, й пов’язує це з політичними питаннями. 

Корнієнко очолив театр у вересні 2023 року. Призначення супроводжувалося конфліктом, адже більша частина колективу виступила проти звільнення попереднього керівника — Вʼячеслава Вандрашека, який до окупації працював у Херсонському театрі 

Читайте також: Поновити на посаді й стягнути з бюджету 100 тисяч: У Кропивницькому суд задовольнив позов директора театру

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір