Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Скандальний підрядник за 43 мільйони годуватиме пацієнтів психіатричної лікарні в Одесі

Одеська обласна база спеціального медичного постачання провела тендер з організації харчування для хворих, які перебувають в центрі психічного здоров’я. Підрядником призначили «улюблену» фірму одеських чиновників «Фабрика Смаку», яку ЗМІ повʼязують з колишнім нардепом Олександром Пресманом. Цікаво, що чиновники «протягнули» її попри вимогу Антимонопольного комітету скасувати результати цих торгів через виявлені порушення.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на закупівлю.

Одеська обласна база спеціального медичного постачання оголосила про закупівлю кейтерингових послуг для пацієнтів КНП «Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я» ще наприкінці березня 2024 року. На торги зайшли дві фірми – ТОВ «Смачно та корисно» (стара назва ТОВ «Харчування плюс») та ТОВ «Фабрика Смаку». Остання виграла торги, але підписання контракту затягнулося через порушення, виявлені Антимонопольним комітетом. 

Скаргу на дискримінаційні умови та обмеження конкуренції подали представники конкурентної ТОВ «Смачно та корисно». В АМКУ перевірили факти та задовільнили вимоги щодо зміни тендерної документації та усунення порушень. Пізніше Антимонопольний комітет також висунув вимогу скасувати рішення про перемогу ТОВ «Фабрика Смаку». Тендерний комітет бази спеціального медичного постачання 22 травня «удав», що скасував результати торгів, а вже наступного дня знову визнав цю ж фірму переможцем торгів. 

Угоду підписали 30 травня. Згідно з нею ТОВ «Фабрика Смаку» за майже 43,5 мільйони гривень надаватиме послуги з 4-разового лікувального харчування хворих, що лікуються в КНП «Одеський обласний медичний центр психічного здоров’я».

Зауважимо, що згідно з даними аналітичної платформи YouControl компанією «Фабрика Смаку» володіють Ольга Боголюбова та Ігор Левінзон. Останній раніше значився власником ТОВ «Біт-Юг», яку також полюбляли одеські чиновники. Крим того журналісти неодноразово пов’язували «Біт-Юг» з колишнім депутатом ВРУ Олександром Пресманом, Але він ніколи не визнавав своєї причетності до підприємства.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що компанія «Фабрика смаку» ймовірно використовує своїх працівників  як підставних конкурентів на тендерах. Фірма постачає їжу в лікарні, школи, управління поліції та військові частини. Також ми писали про те, як компанія з працівниками-посадовцями без аукціонів отримує підряди на годування дітей та пацієнтів одеських медзакладів.

Читайте також: Завідувачку відділення обласного центру психічного здоров’я в Одесі затримали на хабарі 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

  1. […] Підрядником призначили товариство з обмеженою відповідальністю “Фабрика Смаку”, яку ЗМІ пов’язують з колишнім народним депутатом Олександром Пресманом, повідомило видання “Антикорупційний вимір”. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір