Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Родичі підсанкційного бізнесмена Амірханяна продовжують отримувати бюджетні гроші на Одещині

Управління капітального будівництва Фонтанської сільської ради на Одещині замовило ремонт перехрестя для села Нова Дофинівка, що входить до складу її ОТГ. Підряд, вартістю в майже 370 тисяч гривень дістався ФОПу Едіку Амірханяну – родичу підсанкційного бізнесмена Араїка Амірханяна. Про це «Антикорупційний вимір» дізнався з порталу публічних закупівель Prozorro.

Не відстають від чиновників з Фонтанки і посадовці Доброславської селищної ради, які у квітні уклали з ним три угоди на ремонт доріг в селах Трояндове, Кремидівка та й в самому Доброславі. Сумарно на майже півмільйона бюджетних гривень.

За даними Clarity Project, з 2017 року Едік Грачикович Амірханян в якості ФОПа отримав 70 контрактів на понад 18 мільйонів гривень. Найчастіше з ним укладали угоди вже згадані Доброславська селищна рада, Фонтанська та Визирська сільські ради, а також КП «Южненське Узбережжя». 

Сам Едуард Амірханян на своїй сторінці в Linkedin вказує, що працює генеральним директором БК «Дорсервис». Цю групу компаній засновано Арїком Амірханяном, який наразі переховується від українських правоохоронців.

Нагадаємо, що Араїк Амірханян – бізнесмен, проти якого у квітні 2021 року було введено персональні санкції РНБО. Зокрема він є обвинувачуваним у злочинах, спрямованих на насильницьку зміну влади в Україні та відомої публічними закликами до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України. Ще у жовтні 2020 року СБУ оголосила Амірханяна в розшук, місцем зникнення зазначили Париж.

Раніше «Антикорупційний вимір» писав про те, що комунальники Визирської громади платять за ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ в трьох селах ТОВ «Дорожна будівельна компанія «Дорсервіс» Марини Амірханян. 

Також ми розповідали про те, як компанії «прокладки» Амірханяна обходять санкції. Зокрема редакція виявила, що серед документів ТОВ «Юг Строй Компані» є лист-підтвердження безперебійних поставок асфальтобетону від ТОВ «ДБК Дорсервіс» Марини Амірханян. При цьому обидві фірми вдавали з себе конкурентів на інших торгах.

Читайте також: Роботи, пов’язані з відновленням в Одесі, довіряють працівнику з фірми, яка ледь не знищила Потьомкінські сходи  

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір