Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Тижневий огляд

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Розкрадання на ремонті амбулаторії. На Кіровоградщині директор товариства з обмеженою відповідальністю отримав підозру. Фірма будувала лікарську амбулаторію в одному з сіл Голованівського району. Слідство встановило, що директор товариства заволодів 270 тис грн бюджетними коштами, виділеними на оплату робіт.

Привласнення на ремонті стадіону. На Кіровоградщині директор товариства-підрядника отримав підозру у привласненні бюджетних коштів. Товариство, яким він керував, виконувало роботи на замовлення комунального закладу «Добровеличківська дитячо-юнацька спортивна школа».

Слідство встановило, що компанія не реконструювала стадіон у повному обсязі, та директор вніс до звітних документів неправдиву інформацію. З бюджету селища на рахунок товариства перевели зайвих понад 2,5 мільйона гривень. 

Асфальтування зі збитками. Йдеться про ремонт вулиці у Світловодську, що на Кіровоградщині у 2017 році. Після завершених робіт реконструйована вулиця почала руйнуватись. Експерти перевірили цей факт і виявили, що підрядник використав менше будматеріалів, ніж заявив у звітності. Збитки державі оцінили в майже 3 мільйони гривень. Директора підприємства-підрядника судитимуть. 

Корупційна справа судді. Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя застосувала дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення до судді Кропивницького апеляційного суду Володимира Гончара. Остаточне рішення про звільнення з посади має прийняти Вища рада правосуддя. Нині його відсторонили від посади. 

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Володимира Гончара затримали за підозрою у хабарництві. За даними правоохоронців, він через посередника висловив прохання надати йому 10,5 тисячі доларів за те, щоб пом’якшити вирок першої інстанції для винуватця смертельного ДТП. Переговори він вів через пособника.

Втрата 500 га держземлі. Державного реєстратора з Кіровоградщини звинувачують у зловживанні службовим становищем, його судитимуть. За даними слідства, реєстратор ЦНАПу незаконно змінив інформацію у реєстрі про право власності на землю. Таким чином понад 500 гектарів земельної ділянки, що розташовані на території Олександрійського району, вибули з державної власності. 

Розкрадання на ремонті ДЮЦу. До суду передали справу директора приватного товариства, якого звинувачують у привласненні 300 тисяч гривень на ремонті укриття у Кропивницькому. Фірма ремонтувала підвальне приміщення Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості, яке надалі мало слугувати укриттям для вихованців. На думку слідчих, роботи виконали не повністю, натомість склали акти виконаних робіт.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір