Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Допомагали ухилянтам: п’ятеро ймовірних спільників судді з Одещини отримали підозри від НАБУ

Національне антикорупційне бюро повідомляє про вручення нових підозр у справі про організацію незаконного виїзду призовників з України. Наразі коло підозрюваних розширили до шести осіб, в склад яких входить суддя одного з районних судів Одещини.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на НАБУ.

За даними слідства, суддя та його спільники шукали чоловіків в соцмережах. Вартість своїх послуг оцінювали в 1500–3500 доларів. За ці гроші ухилянти отримували судові рішення щодо встановлення місця проживання неповнолітньої дитини із батьком. Це дозволяло чоловікам мати підстави для виїзду за кордон щоб уникати мобілізації. 

Протягом 2022-2023 років лише в одному з районних судів Одещини ухвалили понад 1000 подібних рішень. Чоловіки з такими ухвалами примудрилися перетинати кордон без супроводу дитини. А в деяких випадках суд визначав місця проживання дитини на тимчасово окупованій території. Детективи також встановили, що серед іншого були і випадки підробки документів від позивачів та втручання у систему автоматизованого розподілу судових справ.

Суддю цього суду викрили ще у січні 2024 року. А вчора, 30 липня, про підозру повідомили п’ятьом його ймовірним спільникам.

Нагадаємо, що у січні редакція писала про викриття судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду в рамках цієї справи. Подробиці справи та імена інших колег підозрюваного, які також за даними слідства виносили подібні ухвали читайте тут.

Читайте також: Антикорсуд не розглядатиме справу про хабар експосадовця Одеської ОВА

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір